Muraturi englezesti – Piccalilli

Printeaza

Muraturi englezesti din: otet de vin, otet de malt, ardei kapia, zahar tos, seminte de mustar, turmeric, anason, faina de porumb, apa, sare, frunza de dafin, ceapa de apa, morcovi, conopida.

Ingrediente:Muraturi_englezesti

  • 300 ml otet de vin
  • 150 ml otet de malt
  • un ardei kapia taiat julienne
  • 175 g zahar tos
  • 25 g pudra de seminte de mustar
  • 12 gr turmeric
  • 2 stelute de anason
  • 15 gr faina de porumb
  • 100 ml apa rece
  • o lingurita de sare
  • o frunza de dafin
  • 180 g ceapa de apa feliata rondele
  • 180 g morcovi taiati bastonase
  • 300 g conopida separata in buchetele

 

Mod de preparare:

Fierbeti legumele al dente separat în apă cu sare si treceti-le pe sub un jet de apă rece.

Amestecaţi legumele si puneti-le la scurs. Combinaţi zahărul, anasonul stelat şi oţetul într-un vas, dati în clocot şi fierbeti 8 minute la foc mediu.

Adău­gaţi ardeiul şi mai tineti 2 minute pe foc.

Amestecaţi făina de porumb, turmericul şi pudra de muştar, adăugaţi apa rece şi turnaţi deasupra 2 linguri din oţetul fierbinte.

Turnaţi amestecul în vasul cu otet, dati în clocot şi mai fierbeti 3 minute.

Adăugaţi lichidul fierbinte peste legume şi frunza de dafin. Amestecaţi si turnaţi în borcane sterilizate. Rezistă o lună.

Muraturi englezesti

Muraturi_englezesti

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. De pus muraturile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.