Muraturi englezesti – Piccalilli
PrinteazaMuraturi englezesti din: otet de vin, otet de malt, ardei kapia, zahar tos, seminte de mustar, turmeric, anason, faina de porumb, apa, sare, frunza de dafin, ceapa de apa, morcovi, conopida.
- 300 ml otet de vin
- 150 ml otet de malt
- un ardei kapia taiat julienne
- 175 g zahar tos
- 25 g pudra de seminte de mustar
- 12 gr turmeric
- 2 stelute de anason
- 15 gr faina de porumb
- 100 ml apa rece
- o lingurita de sare
- o frunza de dafin
- 180 g ceapa de apa feliata rondele
- 180 g morcovi taiati bastonase
- 300 g conopida separata in buchetele
Mod de preparare:
Fierbeti legumele al dente separat în apă cu sare si treceti-le pe sub un jet de apă rece.
Amestecaţi legumele si puneti-le la scurs. Combinaţi zahărul, anasonul stelat şi oţetul într-un vas, dati în clocot şi fierbeti 8 minute la foc mediu.
Adăugaţi ardeiul şi mai tineti 2 minute pe foc.
Amestecaţi făina de porumb, turmericul şi pudra de muştar, adăugaţi apa rece şi turnaţi deasupra 2 linguri din oţetul fierbinte.
Turnaţi amestecul în vasul cu otet, dati în clocot şi mai fierbeti 3 minute.
Adăugaţi lichidul fierbinte peste legume şi frunza de dafin. Amestecaţi si turnaţi în borcane sterilizate. Rezistă o lună.
Muraturi englezesti
Pofta buna!
De pus muraturile astea