Musaca de dovlecei cu carne de vita si orez

Printeaza

Musaca de dovlecei cu carne de vita si orez din: carne de vita, dovlecei, rosii, oua, orez, ceapa verde, ulei, patrunjel, iaurt, cimbru, sare, condiment vegetal.

Ingrediente:

  • 300 g carne de vită
  • 500 g dovlecei
  • 300 g roşii
  • 2 albuşuri
  • 50 g orez
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 linguri ulei
  • pătrunjel
  • 3 linguri iaurt degresat
  • cimbru
  • sare
  • condiment vegetal

 

Mod de preparare:

Musaca de dovlecei cu carne de vita si orez: Toci carnea şi o fierbi înăbuşit cu puţină apă, adaugi pătrunjelul şi ceapa tocate mă­runt, sare, cimbru, condiment vegetal după gust şi mai laşi timp de 5 minute la foc.

Apoi laşi amestecul să se răcească şi adaugi albuşurile bătute spumă.

Tai felii dovleceii şi îi fierbi timp de 5 minute. Opăreşti roşiile, apoi le cureţi de pieliţă şi le tai felii.

Fierbi ore­zul în mai multă apă, apoi îl scurgi bine şi îl amesteci cu restul de pătrunjel verde.

Ungi un vas termore-zistent şi aşezi un strat de dovlecei, peste ei felii de roşii, un strat de carne, unul de orez, terminând cu felii de dovlecei peste care pui bucăţile de roşii.

Dai vasul la cuptor pentru 40 de minute, apoi presari pătrunjel şi iaurt.

Serveşti musacaua caldă.

 

Pofta buna!

 

 

 

Zbârciogi Prăjiți în Aluat Tempura

Zbârciogi Prăjiți în Aluat Tempura din: zbarciogi, faina de grau, faina de orez, ou, apa minerala, sare, ulei. Pregătește-te să descoperi un deliciu culinar ce îmbină tradiția cu modernitatea. Această rețetă își propune să aducă în prim-planul bucătăriei tale savoarea inconfundabilă a zbârciogilor, îmbrăcați într-un aluat ușor și crocant de tempura. Perfectă pentru a impresiona […]

 

 

 

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.