Musaca de dovlecei cu carne de vita si orez
PrinteazaMusaca de dovlecei cu carne de vita si orez din: carne de vita, dovlecei, rosii, oua, orez, ceapa verde, ulei, patrunjel, iaurt, cimbru, sare, condiment vegetal.
- 300 g carne de vită
- 500 g dovlecei
- 300 g roşii
- 2 albuşuri
- 50 g orez
- 1 legătură ceapă verde
- 2 linguri ulei
- pătrunjel
- 3 linguri iaurt degresat
- cimbru
- sare
- condiment vegetal
Mod de preparare:
Toci carnea şi o fierbi înăbuşit cu puţină apă, adaugi pătrunjelul şi ceapa tocate mărunt, sare, cimbru, condiment vegetal după gust şi mai laşi timp de 5 minute la foc. Apoi laşi amestecul să se răcească şi adaugi albuşurile bătute spumă.
Tai felii dovleceii şi îi fierbi timp de 5 minute. Opăreşti roşiile, apoi le cureţi de pieliţă şi le tai felii. Fierbi orezul în mai multă apă, apoi îl scurgi bine şi îl amesteci cu restul de pătrunjel verde.
Ungi un vas termore-zistent şi aşezi un strat de dovlecei, peste ei felii de roşii, un strat de carne, unul de orez, terminând cu felii de dovlecei peste care pui bucăţile de roşii. Dai vasul la cuptor pentru 40 de minute, apoi presari pătrunjel şi iaurt.
Serveşti musacaua caldă.
Pofta buna!
Foarte buna musacaua