Musaca de vinete cu piept de pui
PrinteazaMusaca de vinete cu piept de pui
- 4 vinete
- 2 piepţi de pui
- 1 kg roşii pentru gătit
- 2 roşii pentru decor
- câte o legătură de mărar şi de pătrunjel
- sare şi piper după gust
- 2 ouă
- 100 g smântână
Mod de preparare:
Tai vinetele rondele şi le presari cu puţină sare ca sa-si ;ase sucul care e uşor toxic. După aceea le ştergi cu un şerveţel şi le pui să se prăjească foarte puţin pe o parte şi pe cealaltă. Pe măsură ce le prăjeşti şi le scoţi, le poţi aşeza din nou pe şerveţele de hârtie dacă tu consideri că sunt îmbibate cu mai mult ulei.
Pregăteşti carnea tocată pe care o pui şi pe ea să se prăjească puţin. O potriveşti de sare şi piper, adaugi şi mărarul tocat şi o pui peste primul strat de rondele de vinete din tavă. Pui şi un strat de roşii tăiate rondele şi acoperi cu al doilea strat de rondele de vinete.
Baţi ouăle şi le amesteci cu smântână şi pătrunjelul şi le torni peste musaca. Dai la cuptor pentru circa 40 minute şi când e gata, o tai numai după ce s-a mai răcit puţin. Decorezi cu felioare de roşii şi câteva frunzuliţe de pătrunjel.
Musaca de vinete cu piept de pui
Pofta buna!
Incoming search terms:
- musaca de vinete cu piept de pui
- musaca de vinete cu carne de pui