Musaca de vinete fara carne
PrinteazaMusaca de vinete fara carne din: vinete, ceapa, rosii, pasta de rosii, oua, smantana, faina.
Ingrediente:
- 4 sau 6 vinete (în funcţie de mărime)
- 1 ceapă mai mare
- 2 roşii curăţate de pieliţe
- 1 lingură pastă de roşii
- 2 ouă
- 100 g smântână
- puţină făină
Mod de preparare:
Coci o parte dintre vinete, le cureţi, le scurgi bine de zeamă, alegi seminţele, iar după 10-15 minute le toci pe tocătorul de lemn.
Inăbuşi în ulei ceapa tocată, peste care pui cele 2 roşii curăţate şi tăiate bucăţi.
Amesteci şi laşi totul pe foc, fără capac, până scade sucul de roşii. Adaugi vinetele tocate şi mai laşi amestecul pe foc câteva minute.
Restul de vinete îl tai în felii rotunde, le opăreşti timp de 5-10 minute în apă clocotită cu sare, le scoţi din apă şi le pui pentru câteva minute sub o greutate să se scurgă.
Dai vinetele prin făină şi le rumeneşti pe ambele părţi la foc mic. Aşezi într-o cratiţă straturi alternative de vinete felii şi vinete tocate.
Adaugi o ceaşcă de apă în care ai dizolvat o lingură de pastă de roşii şi dai la cuptor la foc moderat.
După 20-30 de minute, scoţi cratiţa din cuptor şi adaugi ouăle bătute împreună cu smântână şi cu o lingură de făină (sau cu o linguriţă de făină, dacă cratiţa nu e destul de mare).
Mai laşi la cuptor până compoziţia adăugată prinde o culoare aurie.
Este aproape mai gustoasă făcută doar cu vinete, decât dacă ar fi fost pregătită cu carne.
Pofta buna!