Musaca din cartofi cu mozzarella
PrinteazaMusaca din cartofi cu mozzarella din: cartofi, carne tocata, ceapa, boia, sare, piper, unt, smantana, ulei, branza sau cascaval.
Timp de preparare:
- 2kg cartofi
- 1kg carne tocata (poate fi de vita/porc/curcan/pui la alegere)
- 1 ceapa mijlocie
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- sare
- piper
- 1 lingura unt/margarina
- 2 linguri smantana
- 1 lingura ulei
- 100 g branza mozzarella/cascaval
Mod de preparare Musaca din cartofi cu mozzarella:
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi.
Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul/margarina, sare, piper(dupa gust).
Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara se pune un strat de cartofi piure apoi un strat de carne apoi un alt strat de cartofi piure.
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune mozzarella si se da cuptor, flacara medie pentru cam 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda cu salata de rosii, de varza sau orice alta muratura aveti prin casa.
Pofta buna!