Muschi de porc la cuptor cu cartofi

Printeaza

Muschi de porc la cuptor cu cartofi din: unt, muschi de porc, cartofi, ceapa alba, ceapa rosie, patrunjel, vin, usturoi, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 150 g unt
  • 1 kg mușchi de porc
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe albe
  • 2 cepe roșii
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt
  • 1 pahar vin alb
  • 2-3 căței usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie mușchiul de porc, contra fibrei, în felii groase de 1-2 cm. Se presară sare și piper și se lasă la frigider timp de 30-40 minute.

Se alege o tavă, se unge cu unt, se pun cartofii tăiații felii sau rondele, cepele curățate și tăiate și ele rondele, feliile de carne și se mai adaugă printre bucățile de carne și câteva cuburi de unt.

Se toarnă ½ ceașcă cu apă, se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă friptura la cuptor, pentru 30 de minute, la foc iute (180°).

După aceea se scoate tava, se stropește friptura întâi cu unt topit și apoi cu vin alb, se presară deasupra usturoi pisat și se dă la cuptor fără folie încă 15 minute.

Se servește friptura fierbinte, cu pătrunjel verde deasupra și cu cartofi și ceapă coaptă alături.

 

Muschi de porc la cuptor cu cartofi

Muschi_de_porc_la_cuptor_cu_cartofi

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.