Muschi de porc la gratar cu sos
PrinteazaMuschi de porc la gratar cu sos din: ceapa rosie, zeama de lime, oregano, usturoi, rosii, pasta de ardei iute, pudra de ardei cayenne, zahar brun, muschi de porc, frunze de coriandru, lipii tortilla.
- 2 cepe rosii, una taiata in felii subtiri si cealalta in felii groase
- zeama de la 2 lime
- 2 lingurite de oregano uscat
- 8 catei mari de usturoi, cu coaja
- 6 rosii medii, taiate in jumatate
- 2 linguri pasta de ardei iute
- 2 linguri pudra de ardei cayenne
- 3 linguri de zahar brun
- 2 muschiuleti de porc a cate 500 g fiecare
- frunze de coriandru si lipii tortilla, pentru servit
Mod de preparare:
Aşază ceapa tăiată subţire într-un bol cu zeama de la 1 lime, jumătate din cantitatea de oregano, un praf de sare şi unul de piper. Las-o deoparte. Prăjeşte usturoiul în coajă, fără ulei, într-o tigaie nonaderentă, până când se înnegreşte, aproximativ 8 minute, apoi curăţă-l de coajă, încinge grătarul sau o tigaie-grill.
Aşază ceapa tăiată gros şi roşiile cu partea tăiată în sus într-un strat dublu de folie de aluminiu. în cazul în care foloseşti o tigaie-grill, nu vei avea nevoie de folia de aluminiu. Adaugă sare şi piper şi lasă-le pe grătar până se înmoaie.
Când sunt gata, răstoarnă-le într-un bol împreună cu usturoiul, pasta de ardei iute, o linguriţă de pudră de ardei cayenne, o lingură de zahăr şi restul de zeamă de lime. Asezonează după gust şi mixează într-un blender până când obţii o pastă omogenă.
Unge carnea cu restul de pudră de ardei cayenne, oregano, zahăr, sare şi piper. Frige-o într-o tigaie-grill sau pe grătar, câte 5 minute pe fiecare parte. Serveşte-o tăiată felii, înfăşurată în lipii tortilla încălzite pe grătar, cu sos, ceapă marinată şi coriandru proaspăt.
Muschi de porc la gratar cu sos
Pofta buna!
Porcul e cel ma bun la gratar 😉