Muschi de vita in sos

Printeaza

Muschi de vita in sos din: muschi de vita, ceapa, morcovi, faina, vin, rosii, dafin, cimbru.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei
  • 1 kg muşchi de vită tăiat în cubuleţe
  • 2 cepe medii, curăţate şi tăiate în felii
  • 500 g morcovi, tăiaţi pe lungime, dacă sunt mari
  • 4 tulpini de ţelină, feliate
  • 2 linguri rase cu făină
  • 200 ml vin roşu
  • 400 g roşii decojite din conservă
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru

 

Mod de preparare Muschi de vita in sos:

Preîncălzeşte cuptorul la 160°C. Incălzeşte uleiul într-o tigaie şi pune carnea.

Prăjeşte-o până se rumeneşte pe toate părţile, la foc mediu. Scoate carnea din tigaie şi pune ceapa, morcovii şi ţelina.

Prăjeşte-le câteva minute, amestecând, până se rumenesc.

Pune carnea înapoi în tigaie, cu tot cu sosul lăsat şi presară făina. Amestecă bine, apoi toarnă vinul şi dă în fiert. Redu căldura şi fierbe până când vinul s-a evaporat.

Adaugă roşiile, cubul de supă de vită, frunzele de dafin şi câteva crenguţe de cimbru. Lasă să dea în fiert. Dă la cuptor timp de 1 1-2 ore.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.