Muschiulet de porc cu sos si ganitura
PrinteazaMuschiulet de porc cu sos si ganitura din: muschiulet de porc, oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, piper, miere, otet balsamic, vin, ulei, apa, mere, morcovi, mazare, fasole pastai, ardei, conopida, broccoli, unt.
- 1 muschiulet de porc
- 1 lingura amestec plante aromatice uscate (oregano, busuioc, cimbru, rozmarin)
- 1 lingura amestec de piper negru macinat, boia dulce si praf de usturoi
- 2 linguri miere
- 1 lingura otet balsamic
- 200 ml vin alb
- 100 ml ulei
- 100 ml apa
pentru decor:
- 2 crengute de busuioc sau rozmarin
pentru sos:
- 2-3 mere acrisoare
- 1 lingura unt
- 2 lingura zahar
- 2-3 linguri vin alb
pentru garnitura:
- cate 200 g morcovi, mazare, fasole pastai, ardei si buchetele de conopida si broccoli
- 100 g unt
- piper macinat
- sare
Mod de preparare:
Amesteci într-un bol plantele aromatice uscate cj condimentele şi freci bne muşchiuleţul. Inveleşti carnea în folie şi o păstrezi în frigider pentru 1 oră. Aşezi carnea într-o tavă cu uleiul şi apa, acoperi tava cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu şi introduci tava în cuptor, la foi iute.
Dupa aproximativ 40 de minute, cand carnea e patrunsa, indepartezi folia si hartia si ungi carnea cu otetul balsamic indulcit cu mierea. Torni in tava vinul si rumenesti carnea timp de 15-20 de minute.
Pentru sos, sotezi în unt merele curăţate şi tăiate cubuleţe. Când s-au înmuiat, adaugi zahărul şi mai laşi 2 minute pe foc mic. Le laşi să se răcorească puţin, le mixezi, adaugi vinul şi mai dai sosul în câteva clocote.
Pentru garnitură, sotezi puţin legumele în unt, astfel încât să-şi păstreze culoarea şi să rămână uşor crocante. Condimentezi cu piper şi sare după gust. Serveşti muşchiuleţul cald, tăiat în felii, cu garnitura de legume şi cu sosul de mere alături.
Muschiulet de porc cu sos si ganitura
Pofta buna!