Sandwich cu pui și brânză topită din: paine, piept de pui, branza cheddar, unt, maioneza, mustar, frunze de salata, rosii, sare, piper. Acest sandwich este delicios și ușor de preparat. Ingrediente: 2 felii de pâine (preferabil pâine de sandwich sau baghetă) 150 g piept de pui gătit și tăiat în bucăți mici 50 g […]
Reteta zilei: Muschiulet de porc la cuptor cu sos de afine
PrinteazaMuschiulet de porc la cuptor cu sos de afine din: muschiulet de porc, cafea macinata, piper rosu, sare, ceapa, ulei de masline, afine, otet balsamic.
muschiulet de porc:
- 500gr muschiulet de porc
- 1 lingura boabe de cafea, macinata
- 1/2 lingura piper rosu macinat
- 1 lingurita sare
sos:
- 2 linguri ceapa, tocata
- 1/2 lingura ulei de masline
- 1 ceasca de afine proaspete
- 1 cana de otet balsamic
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C. Indepartati orice fel de grasime de pe carne. Amestecati cafea, piper rosu și sare, apoi se freca uniform carnea de porc.
Intr-o tigaie prajiti pe ambele parti muschiul cate 2-3 minute. Dati apoi la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp, se incslzeste ulei de masline intr-o oala de dimensiuni medii. Adaugati ceapa cuburi și se fierbe cateva minute.
Apoi, se adauga afinele si se fierb aproximativ 5 minute pe foc mare. Se adauga otet balsamic. amesteca in mod regulat si se gateste aproximativ 20 de minute.
Scoateti carnea din cuptor si inveliti in folie, apoi lasati sa se odihneasca timp de zece minute.
Feliati muschiul de porc si serviti cu sos de afine.
Muschiulet de porc la cuptor cu sos de afine
Pofta buna!
Cartofi mov – Beneficii pentru sanatate si retete
Cartofi mov – Beneficii pentru sanatate si retete. Cartofii mov sau violet sunt o varietate specială de cartofi cu coajă și carne de culoare violet intens sau mov. Această culoare distinctă se datorează prezenței unor pigmenți naturali numiți antociani, care au și proprietăți antioxidante. Acest tip de cartofi se diferențiază de cartofii obișnuiți, care au […]
Arata bine rau