Gulas de porc cu lapte si ciuperci din: ceafă de porc fără os, ulei, usturoi, sare, ceapa, lapte, ciuperci, rozmarin, piper proaspăt măcinat, pătrunjel. Ingrediente: 400 g ceafă de porc fără os 3 lingura ulei 1 căţel de usturoi 1/2 lingurita sare 2 cepe 400 ml lapte fierbinte 100 g ciuperci 1 lingura rozmarin piper proaspăt măcinat 1 lingura pătrunjel tocat […]
Muschiulet de porc in lapte cu cartofi
PrinteazaMuschiulet de porc in lapte cu cartofi din: muschi de porc, lapte, unt, usturoi, sare, piper, cartofi, praz, verdeata.
- 1 1/2 kg muschi de porc
- 1 1/2 lapte dulce pasteurizat
- 50 g unt sau margarina
- 1 capatana de usturoi
- sare
- piper negru macinat
pentru piure:
- 300 g cartofi
- 100 g praz
- 100 ml lapte
- 75 g margarina sau unt
- sare
- verdeata pentru decor
Mod de preparare:
Speli muşchiul de porc şi îl cureţi de pieliţe.
Il presari cu sare si piper şi îl aşezi într-un vas termorezistent, împreună cu margarina, laptele şi usturoiul tăiate în felioare.
Introduci vasul în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru aproximativ 1 1/4 oră.
Periodic, scoţi vasul, întorci muşchiul şi îl stropeşti cu sosul de lapte.
Dacă lichidul scade, adaugi puţină apă fierbinte, astfel încât carnea să nu rămână fără lichid.
Pentru piure, cureţi legumele şi le tai în cuburi mari. Le fierbi 20 de minute.
Pasezi legumele scurse, adăugând laptele fierbinte, untul şi sare după gust.
Muschiulet de porc in lapte cu cartofi
Pofta buna!
poate iti place si:
Gulas de porc cu lapte si ciuperci
Muschi de porc cu lapte, capsuni si rozmarin
Muschi de porc cu lapte, capsuni si rozmarin din: muşchi de porc, lapte, căpşuni, rozmarin, usturoi, frunze de dafin, făină, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 1 litru de lapte căpşuni rozmarin 2 căţei de usturoi 2 frunze de dafin 2 linguriţe de făină 50 g de unt sare piper Mod de preparare: Topiţi untul în […]
Pofta buna!