Negresa delicioasa cu nuci
PrinteazaNegresa delicioasa cu nuci din: ciocolata neagra, unt, zahar, faina, oua, drojdie, nuci, coaja de portocala, sare.
- 150 g ciocolată neagră
- 125 g unt
- 200 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 100 g făină
- 3 ouă
- 1 pliculeţ drojdie uscată
- 100 g mieji de nuci
- coajă de portocală confiată
- 1 praf sare
Mod de preparare:
Tai ciocolata şi o topeşti pe baie de aburi, adaugi untul, puţin câte puţin, amestecând continuu până cănd capătă consistenţa unei creme.
Separat, într-un castron, baţi ouăle cu zahărul, adaugi crema de ciocolată, praful de sare şi făina amestecată cu drojdia, în ploaie, apoi încorporezi coaja de portocală şi nucile tăiate fin.
Omogenizezi şi torni compoziţia într-o tavă tapetată. Dai la cuptorul încins aproximativ 30 de minute. 0 serveşti a doua zi.
Pofta buna!