Negrese-cheesecake cu zmeura
PrinteazaNegrese-cheesecake cu zmeura din: faina, zahar, unt, ciocolata, zmeura, crema de branza, vanilie, oua.
- 125 g de făină
- 250 g de zahăr pudră
- 180 g de unt, tăiat cubuleţe
- 180 g de ciocolată, tocată
- 1 mână de zmeură
- 420 g cremă de brânză, la temperatura camerei
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 5 ouă, la temperatura camerei
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C.
Se unge cu unt o formă termorezistentă, rectangulară. Pentru compoziţia de negrese, se bate untul cu 125 g de zahăr.
Se adaugă 3 ouă, unul câte unul, mixând bine după fiecare adăugare. Se topeşte ciocolata la bain-marie, se lasă să se răcească uşor, apoi se toarnă peste crema de unt. Se încorporează făina.
Pentru compoziţia de cheesecake, se mixează crema de brânză cu vanilia, zahărul şi ouăle rămase.
Se întinde în formă compoziţia de negrese, peste ea se întinde cea de cheesecake şi se înfige zmeura din loc în loc. Se coace 40-45 de minute, până când crema de brânză s-a legat.
Se lasă să se răcească (de preferat peste noapte), apoi se taie în pătrate.
Pofta buna!