Negresa cu ghimbir din: oua, unt, ghimbir, ciocolata, faina, praf de copt, zahar, cimbru, unt. Ingrediente: 4 ouă 250 g unt 4 linguriţe cu ghimbir uscat 460 g ciocolată neagră 60% 80 g făină 1 linguriţă cu praf de copt 300 g zahăr brun 2 linguriţe cu cimbru uscat Pentru glazura: 30 g unt 2 linguri […]
Negrese cu migdale
PrinteazaNegrese cu migdale din: unt, zahar tos, oua, faina, cacao, zahar vanilat, praf de copt, migdale, portocale, sare, limeta, sos de caramel, sos de ciocolata.
Ingrediente:
- 150 g unt
- 250 g zahăr tos
- 4 ouă
- 300 g făină
- 130 g cacao
- două pliculeţe zahar vanilat
- un pliculeţ praf de copt
- 100 g migdale
- două portocale
- un vârf de linguriţă cu sare
- o jumătate de limetă
- sos caramel
- sos ce ciocolata
Mod de preparare Negrese cu migdale:
Untul se mixează împreună cu zahărul tos şi zahărul vanilat până capătă aspectul unei creme.
Se adaugă gălbenuşurile, se mixează, apoi se pun albuşurile mixate separat împreună cu sarea.
Se presară praful de copt dizolvat în sucul de limetă, făina, cacaua şi se mixează până se obţine o compoziţie omogenă.
Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi presărată cu făină, se pun din loc în loc bucăţele de portocale scurse de suc şi se presară migdalei tocate mărunt.Se introduce tava în cuptor,se coace la foc medu 30-45 de minute, având grijă să nu se ard.
Se scoate din cuptor, se las să se răcească complet în tava şi se taie bucăţi potrivit de mari.
Pofta buna!
Negresa cu pere din: faina, zahar, ulei, cacao, dulceata, pere, praf de copt, rom. Ingrediente: 350 g făină 300 ml apă 250 g zahăr 150 ml ulei 3 linguri cacao 2 linguri dulceaţă de caise 2 pere 1 plic praf de copt Mod de preparare: Se pun într-un vas: apa, zahărul, uleiul şi 3 linguri de […]