Bărcuţe de soia cu roşii

Barcute cu carne de oaie

Barcute cu carne de oaie din: faina, drojdie, sare, apa, carne de oaie tocata, ulei, ceapa, patrunjel, rosie, sare, piper, lamaie, lapte. Ingrediente: 250 g făină cernută 1 g drojdie uscată 1 linguriţă sare 75 ml apă 250 g carne de oaie tocată 3 linguri ulei 2 cepe mărunt tăiate 1 legătură pătrunjel mărunt tăiat 1 […]

Mititei cu carne de vita

Mititei de casa la gratar

Mititei de casa la gratar din: carne de vita, carne de porc sau de oaie, supa din oase de vita, usturoi, bicarbonat de sodiu, cimbru, boia, piper, sare.   Ingrediente: 500 g carne de vită 250 g carne de porc sau oaie 150 ml supă concentrată din oase de vită (degresată şi nesărată) 3 căţei […]

Pastrama de oaie cu legume

Pastrama de oaie cu sos de gutui

Pastrama de oaie cu sos de gutui din: pastrama de oaie, gutui, lamaie, vin spumos, miere.   Ingrediente: 600 g pastramă de oaie 3 gutui zeama de la 1 lămâie mare 375 ml vin spumos sec 3 linguri miere     Mod de preparare: Cureţi gutuile de coajă, le tai în 8 şi îndepărtezi partea […]

Burgeri_in_stil_grecesc

Burgeri in stil grecesc

Burgeri in stil grecesc din: ceapa, ulei, amestec condimente, carne de vita si oaie, castravete, otet de vin, usturoi, iaurt, chifle, frunze de salata. Ingrediente: 1 ceapă 1 lingură ulei 1-2 linguri amestec de condimente 400 g carne tocată de vită şi oaie 50 g castravete 1 lingură oţet de vin alb 1 căţel de […]

Fasole cu carnati picanti de oaie si carne de vita

Fasole cu carnati picanti de oaie si carne de vita din: fasole, cârnaţi picanţi de oaie, carne de vita, ceapa, pastarnac, telina, morcov, unt, ulei de masline, seminţe de coriandru, vin alb, bulion, boia, foi de dafin, cimbru proaspăt, portocala, usturoi. Ingrediente: 500 g fasole 200 g cârnaţi picanţi de oaie 100 g carne de vita 3 cepe 1 păstâmac 1/3 dintr-o telina 1 […]

Sarmalute siriene de oaie in foi de vita

Sarmalute siriene de oaie in foi de vita din: foi de viţă, carne de oaie, bucăţi de carne cu os, orez, ceapa, patrunjel verde, menta, mix de condiment orientale (cuişoare, scorţişoară, ghimbir, cardamom, nucşoară, piper), rosii, lamaie, supă de pui, sare, ulei de masline. Ingrediente: 40-50 foi de viţă 600 g carne de oaie 200 g bucăţi de carne […]

Mititei de vita cu mujdei

Mititei cu carne de vita si oaie

Mititei cu carne de vita si oaie din: carne tocată de vită, carne de oaie, condimente pentru mici, apă călduţă, cimbru mărunţit, bicarbonat de sodiu, usturoi, piper, sare.   Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită 500 g carne de oaie condimente pentru mici 200 ml apă călduţă 1/2 lingură cimbru mărunţit 2 linguriţe bicarbonat de sodiu 6-7 căţei de usturoi 1 linguriţă […]

Mititei cu ardei iute si cimbru

Mititei cu ardei iute si cimbru din: carne de oaie grasă, carne de vită grasă, sare, mujdei, ardei iute, cimbru, piper negru, bicarbonat, supă de oase (sau apă minerală). Ingrediente: 500 g carne de oaie grasă 500 g carne de vită grasă sare 2 linguri mujdei 2 ardei iuţi, tăiaţi mărunt 12 g cimbru 5 g piper negru 5 […]

Tocanita gustoasa de oaie

Tocanita de telina cu rosii si pastrama de oaie

Tocanita de telina cu rosii si pastrama de oaie din: pastrama de oaie, ulei, sare, piper, supa de carne, rădăcină de ţelină, sare, lapte, morcovi, ţelină verde, ceapa, ulei de măsline, cartofi, supă de carne, pătrunjel, tarhon, roşii decojite.   Ingrediente: 4 felii de pastrama de oaie 2 linguri ulei sare piper 200 ml supă de carne   Pentru tocăniţă: 1 kg rădăcină de ţelină sare […]

Chifle umplute cu vita si oaie

Chifle umplute cu vita si oaie din: chifle, carne tocata de vita, carne tocata de oaie, ceapa verde, usturoi verde, bulion, menta, patrunjel, ulei, sare, piper si boia iute.   Ingrediente: 6 chifle 250 g carne tocată de vită 250 g carne tocată de oaie 4-5 fire ceapă verde 3-4 fire usturoi verde 1 lingură […]

Mansaf

Mansaf de pui

Mansaf de pui din: piept de pui, iaurt de oaie sau bivolita, ou, faina, migdale, muguri de pin, baharat, patrunjel, orez, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, unt si sare.   Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat 300 g iaurt (cremă) de oaie sau bivoliţă 500 g iaurt de băut de bivoliţă 1 […]

Roşii umplute cu ciuperci

Carne de oaie la sare cu unt si rosie

Carne de oaie la sare cu unt si rosie din: khlii (came de oaie uscată), unt, rosii, oua, rass el-hanout (amestec de 7 condimente). Ingreidente: 200g khlii (came de oaie uscată) 1 lingură de unt 1 roşie bine coaptă 4 ouă de găină crescută cu boabe 1 linguriţă de rass el-hanout (amestec de 7 condimente) Mod […]

Orez cu sos de carne

Reteta zilei: Orez cu legume, ou si sos de soia

Orez cu legume, ou si sos de soia din: ou, usturoi, ghimbir, morcovi, telina, ceapa, ciuperci, orez, mazare, ulei de arahide, sos de soia.   Ingrediente: 1 ou, bătut ușor 1 catel de usturoi, tocat 1 linguriță de ghimbir proaspăt, tocat ¾ cană de morcovi, telina si ceapa, tocate ¾ cană de ciuperci cuburi 2 […]

Balmoş oltenesc

Balmos bucovinean cu lapte si cas de oaie

Balmos bucovinean cu lapte si cas de oaie din: lapte (smântână sau lapte amestecat cu smântână), brânză de oi frământată, caş de oaie, făină de porumb, unt, sare. Ingrediente: 1,5 l lapte (smântână sau lapte amestecat cu smântână) 250 g brânză de oi frământată 250 g caş de oaie 500 g făină de porumb 150 g […]

Rosii umplute cu peste si sos de faina

Reteta zilei: Rosii umplute cu pasta de peste

Rosii umplute cu pasta de peste din: rosii, oua, ton in ulei de masline, arpagic, capere, maioneza, sare, piper. Poate te intereseaza si: Rosii umplute cu pasta de branza si boia Rosii umplute cu orez, stafide si rom Rosii umplute cu piept de curcan si busuioc Rosii umplute cu carne de oaie si coriandru Rosii […]

retete

Sos cald cu vinete si carne de oaie

Sos cald cu vinete si carne de oaie din: untură topită, vinete, carne de oaie tocată, ceapă, apă de trandafiri, boabe de piper negru. Ingrediente: 2 linguri de untură topită 1 kg vinete 300 g carne de oaie tocată 1 ceapă 1 ceaşcă cu apă de trandafiri câteva boabe de piper negru   Mod de preparare: Se taie vinetele […]

retete

Tochitura cu carne de oaie si vitel

Tochitura cu carne de oaie si vitel din: carne de viţel, carne de oaie, carnati de porc, boabe de piper,  foaie de dafin, piper macinat, sare, praf de cimbru, praf de busuioc, vin rosu. Ingrediente: carne de viţel carne de oaie cârnaţi de porc boabe de piper 1 foaie de dafin piper măcinat sare 1 linguriţă praf de […]

Mici de oaie

Mici cu cimbru si ienibahar

Mici cu cimbru si ienibahar din: carne de porc (ceafă), carne de vită (pulpă), seu de oaie, usturoi, cimbru, sare, piper, boabe ienibahar, bicarbonat. Ingrediente: 1 kg carne de porc (ceafă) 1 kg carne de vită (pulpă) 125 g seu de oaie 10 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru sare piper 4 boabe ienibahar 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare: […]

Paste la cutor cu cas de oaie si usturoi verde

Paste la cutor cu cas de oaie si usturoi verde din: paste, caş, caşcaval ras,  bacon, ceapă verde, usturoi verde, ou, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g paste 250 g caş 200 g caşcaval ras 150 g bacon 2 fire ceapă verde 1 fir usturoi verde 1 ou 500 ml smântână sare piper ulei Mod de preparare: Pui […]

Pastrama de oaie cu tocanita de legume

Pastrama de oaie cu tocanita de legume din: pastrama de oaie, ulei, sare, piper, supa de carne, telina, lapte, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, tarhon, rosii. Ingrediente pastramă:  4 felii de pastramă de oaie 2 linguri ulei sare, piper 200 ml supă de carne Ingrediente tocăniţă: 1 kg rădăcină de ţelină sare 250 ml lapte 2 […]

retete

Rosii umplute cu carne de oaie si coriandru

Rosii umplute cu carne de oaie si coriandru din: roşii, carne de oaie, ceapă, orez fiert, usturoi, coriandru verde, ou, sare, piper. Ingrediente: 12 roşii mari 200 g carne de oaie 1 ceapă tăiată mărunt 4 linguri de orez fiert 1 căţel de usturoi, zdrobit 30 g coriandru verde 1 ou bătut sare şi piper după […]

Tocanita cu branza de burduf si pastrama de oaie

Tocanita cu branza de burduf si pastrama de oaie din: ardei graşi mari, roşii, ceapă, ulei, sare, piper, brânză de burduf, pas­trama de oaie (opţional). Ingrediente: 10 ardei graşi mari (pentru copt) 2 kg de roşii 200 g ceapă 100 ml ulei sare piper 500 g brânză de burduf (de preferat de la stână) 500 g pas­trama […]

retete

Korma de oaie cu ghimbir

Korma de oaie cu ghimbir din: carne de oaie, ceapă, ghimbir, usturoi pisat, scorţişoară pisată, iaurt, sare, zahăr brun, unt topit, cartofi, ceapă verde, piper negru.   Ingrediente: 500 g carne de oaie 1 ceşcuţă ceapă tăiată mărunt 1 lingură ghimbir 2 linguriţe usturoi pisat 3 bucăţele scorţişoară pisată 1 ceşcuţă iaurt 1 linguriţă sare 1 […]

Tagliatele cu rosii cherii si cascaval de oaie

Tagliatele cu rosii cherii si cascaval de oaie din: tagliatele,  smântână, oua, cascaval de oaie, branza telemea, unt, ciuperci, sunca (poate fi şi prosciutto), roşii cherry, pesmet, sare, piper.   Ingrediente: 400 g tagliatele  200 g smântână 2 ouă 100 g caşcaval de oaie dat pe răzătoarea mică 200 g brânză telemea (pentru gust, poţi adăuga 1 lingură de gorgonzola) […]

retete

Crenvursti preparati in casa

Crenvursti preparati in casa din: carne de vita, carne de porc, slanina, sare, boia de ardei dulce, piper, nucsoara, chimen, mate de oaie. Ingrediente: 500 g carne de vita tanara 400 g carne de porc 300 g slanina 30 g sare boia de ardei dulce piper nucsoara chimen mate de oaie   Mod de preparare: […]

retete

Carnati haiduceşti (carne de porc în mate de oaie)

Carnati haiduceşti din: carne de porc, slanina afumata, sare, piper, ardei iute, maghiran, coriandru, condimente, mate de oaie. Ingrediente: 1 kg carne de proc 200 g slanina afumata 25 g sare piper ardei iute maghiran coriandru alte condimente dupa preferinta mate de oaie   Mod de preparare: Carnea de porc se toacă cu satârul, după […]

retete

Carnati afumati si uscati

Carnati afumati si uscati din: carne de porc, carne de vita, slanina, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg carne de vita (poate fi si de oaie) 500 g slanina 40 g sare 2-3 g pipepr pisat usturoi dupa preferinta   Mod de preparare: Carnea de vită (sau de oaie) se […]

Mici bulgaresti cu chimen si ceapa (Kebapcheta)

Kebapcheta, mici bulgaresti cu chimen si ceapa din: carne tocata, ceapa, chimen, piper, sare. Ingrediente: un kg carne tocată amestec (60% porc şi 40% oaie sau 40% porc, 30% oaie şi 30% vitel) o ceapă 3 g chimen 3 g piper negru 20 g sare     Mod de preparare: Carnea se presară cu sare […]

Tochitura cu vitel

Tochitura cu vitel din: vitel, porc, oaie, piper, dafin, sare, cimbru, busuioc, vin rosu. fara poza Ingrediente: carne de vitel carne de oaie carnati de porc boabe de piper 1 foaie de dafin piper macinat sare 1 lingurita praf de cimbru 1 lingurita praf de busuioc 200 ml vin rosu Mod de preparare: Carnea de […]

Salată grecească de pui şi quinoa

Chiftele cu salata greceasca

Chiftele cu salata greceasca din: carne tocata, ou, ardei iute, ceapa rosie, patrunjel, usturoi, chimen, pesmet, sare, piper, rosii, castravete, salata verde, masline, ulei de masline, oregano, otet de vin rosu. Ingrediente:   500 g carne tocata (amestec de carne de oaie si de vita) 1 ou 1 ardei iute 1 ceapa rosie 1 legatura […]

Salata taraneasca italiana

Salata taraneasca italiana din: ceapa, ardei, rosii, masline negre, branza de oaie, ulei de masline, otet, sare, piper, zahar, usturoi. Ingrediente: 1 ceapa 1/2 ardei rosii 1/2 ardei verde 2 rosii 50 g masline negre 100 g branza de oaie taiata cubulete 4 lingurite ulei de masline 2 lingurite otet sare piper 1 lingurita zahar […]