Placinte delicioase, coapte pe lespede

Placinte delicioase, coapte pe lespede din: faina, ulei, apa calduta,lapte caldut, sare, zahar, drojdie, cartofi, ceapa, ulei, piper, mere, scortisoara, branza de oaie,marar, smantana. Ingrediente pentru aluat:  650 g faina alba 30 ml ulei 150 ml apa calduta 100 ml lapte caldut 1 lingurita sare 1 lingurita zahar 30 g drojdie proaspata Ingrediente pentru umplutura […]

Pui pe pat de ardei gras

Pui pe pat de ardei gras din: pui, usturoi, ardei gras, rosii, bulion, ulei, rozmarin, vin alb, sare. Ingrediente:  bucati de pui usturoi ardei gras rosii sau bulion ulei rozmarin vin alb sare Mod de preparare: Speli bucatile de pui, le stergi cu servetele absorbante si le frigi in ulei si rozmarin, dupa care le […]

Supa cu branza

Supa cu branza din: branza de oaie, paine toast, morcov, ceapa, telina, ulei, oua de prepelita, sare, concentrat de supa. Ingrediente: 400 g branza de oaie 4 felii de paine toast 50 g morcov 50 g ceapa 50 g telina 30 ml ulei 4 oua de prepelita sare 10 g concentrat de supa Mod de […]

retete

Mititei din vita si oaie

Mititei din vita si oaie din: carne tocata de oaie, carne tocata de vita, zeama de oase, usturoi, cimbru, enibahar, bicarbonat, sare, piper macinat, ulei. O legendă spune că mititeii ar fi fost inventați în secolul al XIX-lea într-o seară la hanul La Iordachi din București, binecunoscut pentru cârnații săi, când bucătăria a rămas fără […]

Tort de clatite cu lebar

Tort de clatite cu spanac si branza

Tort de clatite cu spanac si branza din: faina, lapte, oua, ulei, sare, spanac, ceapa verde, rosii, ardei gras, branza, ulei, marar, piper, unt. Ingrediente: pentru clatite: 250 g faina 200 ml lapte 2 oua 2-3 linguri ulei sare pentru umplutura: 1 kg spanac 1 legatura ceapa verde 2 rosii 1 ardei gras rosu 300 […]

Supa de ceapa cu cascaval de oaie

Supa de ceapa cu cascaval de oaie din: supa de carne, ceapa, unt, cascaval de oaie, sare, piper, paine. Ingrediente: 2.5 l supa de carne 500 gr ceapa 150 g unt 100 g cascaval de oaie sare piper paine alba feliata Mod de preparare: Taie ceapa solzisori, sareaz-o, las-o doua minute si caleste-o in unt. […]

Gratar din carne de oaie

Gratar din carne de oaie din: carne de oaie, ulei, vin, sare, piper, mujdei. Ingrediente: 1 kg carne de oaie 2 linguri de ulei 2-3 linguri vin alb sec sare piper negru macinat mujdei   Mod de preparare: Carnea de oaie spălată şi curăţată (partea lombară şi dorsală) tăiată transversal cîte o bucată la porţie, […]

Taitei de casa cu branza de oaie

Taitei de casa cu branza de oaie din: faina, oua, sare, apa, telemea de oaie, smantana, unt, gris, zahar, stafide, oua, zahar vanilat. Ingrediente: pentru taiteii de casa: 300 g faina de cozonac 2 oua putin sare 2-3 lingurita apa pentru umplutura: 500 g telemea de oaie 2-3 linguri smantana 50 g unt 1 lingura […]

Drob cu branza de oaie si legume

Drob cu branza de oaie si legume: organe de miel, pipote de pui, pateu de ficat de rata, ceapa verde, usturoi verde, oua, marar, sare, piper, alune, ulei de masline, branza de oaie, pesmet, ardei gras rosu, ardei gras galben. Ingrediente: organele de la 1 miel (ficat, rinichi, plamani, splina, inima) sau 600 g ficatei […]

Ardei umpluti cu carne de oaie

Ardei umpluti cu carne de oaie din: ardei, ceapa, carne de oaie, sare, piper, orez, boia, patrunjel, telina, rosii cherry, ou. Ingrediente: 12 ardei 1 ceapa 1/2 kg carne tocata de oaie sare piper 100 g orez 1 lingurita boia dulce verdeata (patrunjel, telina) cateva rosii cherry 1 ou Mod de preparare: Speli ardeii, le […]

Bors cu carne de oaie

Bors de oaie cu tarhon

Bors de oaie cu tarhon: carne de oaie, ulei, otet, morcov, ceapa, pastarnac, telina, ardei iute, tarhon verde, orez, bors, sare, piper. Ingrediente: 1,5 – 2 kg carne de oaie (cu os) 50 ml ulei 50 ml oţet 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină păstârnac 1/2 ţelină 1 ardei iute 1 legătură tarhon verde 2 […]

retete

Mititei cu garnitura

Mititei cu garnitura din: pasta de mici, bacon, cartofi, usturoi, ulei, sare, piper, pasta de rosii, marar, salata verde, rosii, otet balsamic. Ingrediente: 600 g pastă de mici vită+oaie 12 felii bacon crud-afumat scobitori sau beţe de frigărui Pentru garnitură 500 g cartofi 5-6 căţei de usturoi ulei pentru prăjit sare piper 2 lingurite pastă de roşii 1 legatura mărar salată […]

Orez cu legume, carne de oaie si caju

Orez cu legume, carne de oaie si caju din: carne de oaie, ceapa, unt, orez, fasole, mazare, morcov, sofran, sare grunjoasa, sare, caju. Ingrediente: 700 g cuburi carne de oaie 2 cepe 150 g unt 500 g orez cu bob lung 300 g fasole, mazăre, morcov congelate 1 vârf de cuţit subţire şofran 1 lingura sare grunjoasă 1 lingurita sare fină 50 g caju   […]

Tocanita ciobaneasca delicioasa

Tocanita ciobaneasca delicioasa din: carnati de porc afumati, branza de oaie, untura de porc, oua, ceapa, sare.   Ingrediente: 300 g carnati de porc afumati 300 g branza de oaie sfaramata 2 linguri de untura de porc 6 oua 4 cepe sare   Mod de preparare: Cureti ceapa, o toci marunt si o calesti apoi […]

Tocana de oaie cu cartofi

Tocana de oaie cu ceapa si cartofi

Tocana de oaie cu ceapa si cartofi din: carne de oaie, ceapa, cartofi, boia dulce, foaie de dafin, ulei, sare, piper.   Ingrediente: un kg carne de oaie 1,5 kg ceapa alba 5-6 cartofi boia dulce o foaie de dafin 3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Carnea se porţionează, iar ceapa se […]

Mititei de vita

Mititei la gratar

Mititei la gratar din: carne tocata de vita, carne tocata de oaie, apa, bicarbonat, usturoi, vinete, ardei capia, oregano, piper, sare. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 200 g carne tocată de oaie 3-4 linguri apă 1 praf bicarbonat 4 căţei usturoi 2 vinete 2-3 ardei capia cimbru oregano piper sare   Mod de preparare: amestecă cele două tipuri de carne […]

Placinta cu ceapa si branza

Placinta cu ceapa si branza din: margarina, sare, apa minerala, faina, telemea de oaie, oua, chimen, bacon afumat, ceapa. Ingrediente: pentru aluat: 150 g margarina sau unt o lingurita sare 100 ml apa minerala 350 g faina pentru umplutura: 150 g telemea de oaie sau de vaca 2-3 oua 20 g chimen 100 g bacon […]

Salata cu ardei gras, ceapa rosie si telemea de oaie

Salata cu ardei gras, ceapa rosie si telemea de oaie din: ardei gras, dovlecei, vanata, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie, ceapa rosie, usturoi, telemea de oaie, paine toast, mustar, zahar, otet balsamic, masline negre, lamaie, verdeata. Ingrediente: 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 2 dovlecei 1 vanata 120 ml ulei […]

Pateuri cu branza de oaie

Pateuri cu branza de oaie din: margarina, smantana degresata, branza de oaie, galbenus, faina alba, pate de ficat, ou. Ingrediente: 250 g margarina 250 g smantana degresata 250 g branza framantata, de oi 1 galbenus faina alba pentru patiserie, cat cuprinde 1 cutie (300 g) pate de ficat 1 ou pentru uns faina pentru tava […]

Varza cu carne de oaie

Varza cu carne de oaie din: varza acra, pulpa de oaie, morcovi, ceapa alba, rosii in bulion, otet, ulei. Ingrediente: 800 g varza acra 650 g pulpa de oaie 2 morcovi 2 cepe albe 3 rosii in bulion 3 linguri otet 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se pune carnea curăţată şi tăiată cuburi […]

Orez cu carne de oaie şi legume

Orez cu carne de oaie şi legume din: carne de oaie, ceapa, unt, orez, fasole, mazare, morcov, sofran, sare grunjoasa, caju. Ingrediente: 700 g cuburi carne de oaie 2 cepe 150 g unt 500 g orez cu bob lung 300 g fasole, mazare, morcov congelate un varf de cutit subtire sofran o lingura sare grunjoasa […]

Aperitive pentru masa de Craciun

Aperitive pentru masa de Craciun: Aperitive din mere, oua si hering marinat Aperitive din mere, oua si hering marinat din: hering marinat, ulei, oua, morcovi, ceapa verde, mere, mustar, sare, piper. Ingrediente: 200 g hering marinat 50 ml ulei 2 ouă 4 morcovi 2 cepe verzi 4 mere muștar sare piper   Mod de preparare: […]

Kebab Adena

Kebab Adena din: carne de vita, carne de oaie, ceapa, piper, coriandru, chimen, piper, unt, lipii, cartofi, rosii, patrunjel verde, ulei de masline si sare. Ingrediente: 500 g carne de vita 500 g carne de oaie 2 cepe 2 lingurite piper alb 2 lingurite coriandru pisat 2 lingurite chimen pisat 2 lingurite piper negru 2 lingurite […]

Tocana de capra

Tocana cu carne de porc, vita si oaie

Tocana Tocana cu carne de porc, vita si oaiedin: carne de porc, carne de vita, carne de vita, ceapa, ulei, castraveti murati, piper, boia de ardei iute si sare. Ingrediente:  250 g carne de porc 250 g carne de vita 250 g carne de oaie 3 cepe 100 ml ulei 1 kg castraveti murati in […]

Sufleu de dovlecei cu branza de oaie

Sufleu de dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, cartofi, ulei, marar verde, lapte, smantana, branza de oia, oua, unt, ncusoara, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei tineri 1 ceapa 2 catei usturoi 2 cartofi 2 linguri ulei marar verde patrunjel verde 150 ml lapte 150 ml smantana 150 g branza de oaie rasa 4 oua 2 […]

Chiftele cu branza de oaie

Chiftele cu branza de oaie din: dovleac, cartofi, ceapa, oua, faina, branza de oaie, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g dovleac 250 g cartofi 1 ceapa 2 oua 3-4 linguri faina 100 g branza de oaie rasa cateva fire de patrunjel verde tocat ulei pentru prajit sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, […]

Frigarui de oaie cu cimbru

Frigarui de oaie cu legume

Frigarui de oaie cu legume din: pulpa de oaie, ceapa, telina, morcov, rosii, fasole verde, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g pulpa de oaie 2 cepe mici 1 telina mica 1 morcov 3 rosii 200 g fasole verde 100 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe […]

Carne de oaie marinata la cuptor

Carne de oaie marinata la cuptor din: carne de oaie, sare, piper, paprica, ulei vegetal, ardei dulce, dovleac, vanata, radacina de telina, bostan si cartofi.   Ingrediente: 1-1,2 kg de carne de oaie pe os sare piper negru măcinat paprica 0,5 pahar de ulei vegetal 1 ardei dulce 1 dovleac 1 vînătă medie 0,5 rădăcină […]

Carne de oaie cu fasole verde si sos

Carne de oaie cu fasole verde si sos din: carne de oaie, fasole verde, ceapa, rosii, faina de grau, ulei, usturoi, sare, piper, foid e dafin, verdeata, ceapa, ulei, otet, cuisoare, coriandru, frunze de dafin si zahar. Ingrediente: 800 g carne de oaie 600 g fasole  verde 3 cepe 2 roşii 1 linguriţă făină de […]

Carne de oaie la cuptor cu legume

Carne de oaie marinata cu usturoi si patrunjel

Carne de oaie marinata cu usturoi si patrunjel din: carne de oaie, sare, piper, coriandru, maioneza, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 1-1,2 kg de carne de oaie pe os sare piper negru măcinat coriandru 0,5 pahar de maioneză 4 căţei de usturoi 1 lingură de pătrunjel tocat   Mod de preparare: Se amestecă maioneza, condimentele, usturoiul […]

Ciorba cu carne de oaie, fasole si legume

Ciorba cu carne de oaie, fasole si legume din: apa, carne de oaie, fasole, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, telina, rosii, bors acru, sare, ardei iute, leustean si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne de oaie 1 pahar fasole alba 2 cartofi 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel ½ rădăcină de ţelină […]

Frigarui de oaie la gratar

Frigarui de oaie la gratar din: carne de oaie, ulei, vin, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de oaie 2 linguri de ulei vegetal 2-3 linguri de vin sec alb 4-5 linguri de mujdei sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Carnea de oaie spălată şi curăţată (partea lombară şi dorsală) […]