Tocana de berbec cu ardei si ceapa

Tocana de berbec cu ardei si ceapa din: carne de oaie, ulei, usturoi, apa, ceapa, ardei, cimbru, boia dulce, foi de dafin, piper, codimente, vin, patrunjel si sare.   Ingrediente: 600 g carne de oaie sau berbec slaba 100 ml ulei 20 g usturoi 60 ml apa 400 g ceapa 300 g ardei rosii cimbru […]

Supă de cireşe cu scorţişoară si melasă de lămaie

Supa de berbec cu arpacas si smantana

Supa de berbec cu arpacas si smantana din: carne de berbec, morcov, telina, pastarnac, arpacas, unt, oua, smantana si sare. Ingrediente: 500 g carne de berbec 100 g morcov 100 g telina 100 g pastarnac 100 g arpacas 100 g unt 2 oua 80 g smantana lichida sare   Mod de preparare: Carnea o cureţi de […]

Mix Grill cu muraturi

O reteta delicioasa de mix grill cu:ceafa de porc, ficat de porc, carnati afumati, pastrama de oaie, pulpe de pui, muraturi asortate, ceapa rosie, cimbru uscat, boia dulce, coriandru macinat, ulei din samburi de struguri, sare, piper. Ingrediente: 250g ceafă de porc fără os 250g ficat de porc sau vită 250g cârnaţi afumaţi 250g pastrama […]

Supa de carne de oaie, porc si pui

Supa cu carne de oaie si legume

Supa cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, morcovi, patrunjel radacina, ceapa, cartof, radacina de telina, ardei iute, crema de ardei, sare, piper si cartofi. Ingrediente: 1 kg carne de oaie 1 kg morcovi 250 g patrunjel radacina 1 ceapa 1 cartof 1 telina radacina 1 pastarnac 1 ardei iute mic 1 […]

Mix Grill cu muraturi asortate

Mix Grill cu muraturi asortate din: ceafa de porc, ficat de porc, carnati afumat, pastrama de oaie, pulpe de oaie, muraturi asortate, cimbru, ceapa rosie, boia, coriandru, ulei din samburi de struguri, sare si piper. Ingrediente: 250 g ceafa de porc fara os 250 ficat de porc sau vita 250 g carnati afumati 250 g […]

Mici sarbesti

Mici sarbesti din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, carne tocata de oaie, ceapa, usturoi, patrunjel, sare si piper. Cevapi sau Cevapcici le zic sârbii micilor lor. Ca formă sunt cam ca ai noştri, poate un pic mai subţiri şi mai lungi. însă, în compoziţie, pe lângă cele 3 feluri de carne, vită, […]

Mici cu carne de vanat

Mici romanesti

Mici romanesti din: piept de vita, pulpa de oaie, piept de porc, supa de oase, usturoi, boia, cimbru, piper, bicarbonat si sare.   Există multe poveşti cu privire la originea micilor. Ba că sunt veniţi din Turcia, ba că vin de peste Dunăre, de la sârbi. Alţii spun că sunt greceşti sau bulgăreşti sau cum […]

Friptura de oaie cu legume

Pulpa de oaie

O reteta de pulpa de oaie din: pulpa de oaie, ceapa, usturoi, chimen, rozmarin, boia de ardei dulce, ulei din samburi de struguri, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de oaie 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 1 lingurita chimen 1 lingurita rozmarin tocat marunt 1 lingura boia de ardei dulce 50 ml […]

Sarmale

Sărmăluţe de vară în frunze de hrean

Sarmalute in frunze de hrean din: carne tocata de oaie, slanina afumata, ceapa verde, ceapa alba, marar, macris, orez, ou, sare, piper, iaurt, faina, boia dulce si frunze de hrean. Ingrediente: 500 g carne tocata de oaie 200 g slanina afumata 1 legatura ceapa verde 1 ceapa mare alba 1 legatura marar 1 mana buna […]

Retete de drob

Retete de drob

Drobul de miel sau de pui preparat in diferite feluri, este nelipsit de la masa de Paste. Drob de miel (varianta)   O reteta de drob de miel din: maruntaie de miel, oua, ceapa verde, patrunjel, marar, smantana, paine, lapte, sare, piper, si pesmet sai prapur de miel. Ingrediente: maruntaiele mielului (inima, ficat, rinichi) 6 […]

Lipii cu carne de oaie

Lipii cu carne de oaie din: lipii, carne de oaie sau miel, ceapa, pasta de tomate, vin, varza alba, rosii, boia de ardei, ulei, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 4 lipii 300 g carne tocata de oaie sau miel 4 cepe 100 g pasta de tomate 100 ml vin 1 varza alba 5 rosii boia […]

Pastrama de oaie la cuptor cu mamaliguta

Pastrama de oaie la cuptor cu mamaliguta

Pastrama de oaie la cuptor cu mamaliguta din: pastrama de oaie, ceapa, usturoi, bere, malai, ulei de masline, sare si piper. Poate te intereseaza si: Pastrama de miel la gratar Cum se prepara Baitul pentru pastrama de oaie (VIDEO) Pastrama de vitel   Ingrediente: 800 g pastrama de oaie 2 cepe 2 catei de usturoi […]

Mancare spaniola de legume

Mancare din pastrama de oaie cu pastai

Mancare din pastrama de oaie cu pastai din: pastrama de oaie, pasta de fasole galbena, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute, ulei de floarea soarelui, sare, piper si oregano.   Ingrediente: 800 g pastrama de oaie 700 g pastai de fasole galbena 4 rosii 3 ardei grasi 2 ceapa 1 ardei iute 100ml ulei de […]

Mici de oaie

Mici de oaie

O reteta de mici de oaie din: carne grasa de vita, carne de oaie, usturoi, bicarbonat, ulei, cimbru, piper si sare.  Poate te intereseaza si: Mititei de casa Mititei din vita si oaie Mititei Mititei ardeleneşti cu boia, rozmarin si ienibahar Mititei la gratar Mititei romanesti   Ingrediente: 300 g carne grasa de vita 300 […]

Supa gulas cu carne de oaie

Supa gulas cu carne de oaie din: carne de oaie, cartofi, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ardei gras, ceapa, sare, piper si un ardei iute. Ingrediente: 600 gr carne de oaie 450 gr cartofi un morcov mare o rădăcină de pătrunjel o rădăcină păstârnac o rădăcină de ţelină un ardei gras o ceapă potrivită sare, piper […]

Escalop de ciuperci din carne de oaie

Escalop de ciuperci din carne de oaie din: carne de oaie, sare, faina, unt, ulei, paine, mere, masline, vin alb, coniac, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie fara os 50 g sare 75 g faina 250 ml ulei 50 g unt 500 g paine alba 600 g mere 100 g masline 100 […]

Korma de oaie cu usturoi

Pastrama de oaie cu mamaliguta

Pastrama de oaie cu mamaliguta din: pastrama, ulei, faina, apa si sare. Pastrama de oaie cu mămăliguță reprezintă una dintre cele mai apreciate și autentice preparate ale bucătăriei tradiționale românești. Această combinație de arome și texturi reflectă bogăția culturală și gastronomică a României, fiind adesea servită la ocazii speciale și sărbători. Pastrama de oaie: Preparare […]

Cotlete de oaie la grătar cu garnitură

Cotlete de oaie la gratar cu garnitura din: cotlete de oaie, rosii, rinichi de oaie, slanina afumata, ciuperci, unt, usturoi, cartofi, sos de rosii, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente 5 cotlete de oaie 5 roşii 5 rinichi de oaie 5 felii de slănină afumată 5 ciuperci 2 linguri de unt 1 cătel de usturoi […]

Pastrama de oaie

Pastrama de oaie

Pastrama de oaie din: pulpa de miel sau oaie, usturoi, sare, piper, boia, cimbru si vin alb. Pastrama de oaie este un preparat tradițional românesc, cu o istorie îndelungată în gastronomia locală. Realizată printr-un proces atent de marinare și afumare, pastrama de oaie transformă carnea într-un deliciu culinar apreciat pentru gustul său intens și aromat. […]

Gulas de oaie

Gulas de oaie din: carne de oaie, untura, ceapa, cartofi, rosii, ardei gras, paprika, sare, piper, foi de dafin si chimen. Ingrediente 1 kg carne de oaie 50 g untura 300 g ceapa 1 kg cartofi 50 g rosii 150 g ardei gras boia de ardei (paprika) sare piper foi de dafin chimen   Mod […]

Chiftele

Chiftelute de oaie

Chiftelute de oaie din: carne tocata de oaie, frunze de telina, patrunjel, ceapa, praf de curcuma, sare, piper, ceapa si usturoi. Ingrediente : 500 g carne tocata de oaie 2 linguri frunze de telina tocate marunt 2 linguri patrunjel tocat marunt 2 cepe medii tocate marunt 1 lingurita praf de curcuma sare, dupa gust piper, […]

Tocana cu carne de oaie

Tocana cu carne de oaie cu carne de oaie din: carne de oaie, ceapa, cartofi, untura, ardei gras, rosii, vin rosu, cimbru, patrunjel verde, boia de ardei dulce, piper si sare. Ingrediente carne de oaie (berbec) cu os-750 g ceapa-250 g cartofi-750 g untura-75 g ardei gras-300 g rosii proaspete-300 g vin rosu-50 ml cimbru […]

Friptura de oaie cu legume

Friptura de oaie

O reteta delicioasa de friptura de oaie din: pulpa de oaie, slanina afumata, sare, piper boabe, vin alb, suturoi, boia dulce, ulei si supa de zarzavat. Ingrediente 1 pulpa de oaie 200 g slanina afumata sare piper boabe 1 cana vin alb usturoi 1 lingurita boia dulce 1 cana ulei 1 cana supa de zarzavat […]

Costite aromate cu glazura de portocale

Costite de oaie fripte

O reteta simpla de costite de oaie fripte din: coaste de oaie, apa, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 kg coaste de oaie 1 kg apa 100 ml vin alb sare si piper     Mod de preparare: Coastele de oaie se spala, se taie portii si se pun la fiert in oala sub […]

Frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin

Frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin

O reteta de frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin din: pulpa de oaie, ceapa, vanata, ardei gras, ulei extravirgin de masline, patrunjel, cimbrisor si foaie de dafin. Ingrediente: 600 g pulpă de oaie 4 cepe 1 vânătă 1 ardei gras ulei extravirgin de măsline câteva fire de pătrunjel 1 lingură de cimbrişor […]

Korma de oaie cu usturoi

Korma de oaie

O reteta gustoasa de Korma de oaie din: carne de oaie, ceapa, ghimbir, usturoi, scortisoara, piper negru, zahar, sare, unt, cartofi si ceapa verde. Ingrediente: 500 g carne oaie 1 ceşcuţă ceapă tăiată mărunt 1 lingură ghimbir 2 linguriţe usturoi pisat 3 bucăţele scorţişoară pisate piper negru proaspăt măcinat 1 ceşcuţă iaurt 1 linguriţă zahăr […]

Costite aromate cu glazura de portocale

Carne de oaie a la Macedoniana

O reteta simpla de carne de oaie a la Macedoniana din: costita de oaie, ceapa, rosii, ardei verzi, branza, untdelemn, sare si piper. Ingrediente: ] kg costiţă de oaie 3 cepe 3 roşii 3 ardei verzi 150 gr brînză mai tare untdelemn sare piper   Mod de preparare: Tăiem mărunt costiţa de oaie şi o […]

Reteta zilei: Irish stew

O reteta absolut delicioasa de irish stew din: muschiulet de miel, pastrama de oaie, morcovi, cartofi, ulei, cimbru, vegeta si piper. Ingrediente: 400 gr muşchiuleţ de miel 200 gr pastrama de oaie 200 gr morcovi 200 gr cartofi 50 ml ulei 2 crenguţe de cimbru 10 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta) 2 gr piper […]

Pastrama de oaie cu legume

Pastrama de oaie cu legume

Pastrama de oaie cu legume din: carne de oaie, morcovi, fasole verde, mazare, porumb, orez, ceapa, boia, sare, piper, usturoi, rozmarin, ulei, iaurt, mustar. Ingrediente: 800 g came de oaie doi morcovi 500 g fasole verde 300 g mazăre 100 g boabe de porumb 200 g orez o ceapă o jumătate de linguriţă de boia […]

Chebab

Chebab din: carne de oaie, ceapa, piper, cimbru, ardei iute, otet. Ingrediente: carne de oaie ceapa piper cimbru ardei iute otet sau vin Mod de preparare: Chebab: taie felii subtiri de carne de oaie. Se pune intr-un vas si se asezoneaza cu ceapa taiata felii subtiri, piper pisat, cimbru, ardei iute taiat si putin stropit […]

Ciorba de ied

Ciorba de ied

O reteta de ciorba de ied din: carne de ied, morcovi, albitura, telina, ceapa, orez, smantana, oua, faina, sare de lamaie, verdeata, ulei si sare. Poate te intereseaza si: Friptura de ied marianta cu iaurt si menta Carne de ied la cuptor Cum se marineaza carnea de miel/ied cu vin si mirodenii (VIDEO)   Ingrediente: […]

Carnati din carne de porc si oaie

Carnati din carne de porc si oaie – Acești cârnați sunt adesea preparați în special în sezonul rece și sunt perfecti pentru grătar sau ca aperitiv. Această rețetă îți va arăta cum să pregătești cârnați savuroși și suculenți acasă. Prepararea cărnii: 20-30 minute Umplerea cârnaților: 30-40 minute Timp total: 1-1.5 ore Ingrediente Pentru cârnați: 500 […]