Tocana cu carne de oaie si cimbru

Tocana cu carne de oaie si cimbru Ingrediente: 800 g carne de oaie fără os 4 cepe mari 100 ml ulei 50 g pastă tomate 1 căpăţână usturoi 4 ardei graşi 5-6 roşii potrivite 100 g orez 1 legătură de verdeaţă 80 ml vin alb sare piper boia cimbru după gust   Mod de preparare: […]

Ghiudem cu vin

Ghiudem uscat si iute

Ghiudem uscat si iute din: carne de oaie, carne de vita, boia iute, sare, piper, cimbru, ardei iute, intestin de vita. Ghiudem este un cârnat uscat și picant care este consumat din Balcani, în Orientul Mijlociu și Asia Centrală. Ghiudemul este format din carne tocată (de obicei carne de vită, dar carnea de porc sau […]

Marinata pentru carnea de oaie

Marinata pentru carnea de oaie

Marinata pentru carnea de oaie     Mod de preparare: 1 pahar cu apă fiartă şi răcită, 2/3 pahar de oţet de vin sau 1/2 pahar vin roşu sec (sau 1/2 pahar oţet+1/2 sticlă de bere), 2 cepe, 3 frunze de dafin, 10 boabe de piper, 2-3 căţei de usturoi zdrobiţi. Carnea se ţine 4-5 […]

Tocana de capra

Virsli din carne de oaie

Desfaci carnea de oaie de pe oase atât cât se poate, apoi oasele le pui la fiert până se desprinde toată carnea de pe ele. Atât carnea crudă, cât şi cea fiartă o treci de trei ori prin maşina de tocat folosind site diferite. Ultima, obligatoriu să aibă găurile mici. Ames­teci toată carnea şi o […]

Shashlik

Shashlik: O Delicatesă Tradițională – Shashlik este un fel de mâncare popular în multe culturi, în special în cele din Asia Centrală, Caucaz și Rusia. Această delicatesă constă în bucăți de carne marinată, care sunt apoi fripte pe skewer (frigarui), fiind adesea servită cu legume sau sosuri. Shashlik este nu doar gustos, dar și foarte […]

Oaie la oala

Oaie la oala din: carne de oaie, ulei, morcov, rosii, usturoi, telina, sare, piper, oregano, boia, rozmarin, vin, apa. Ingrediente: 1,5 carne taiata in bucatele un sfert de pahar cu ulei de masline un morcov mic doua rosii 3 catei usturoi (2 intregi si unu zdrobit) o telina mica sare piper oregano boia rozmarin o […]

Moussaka de mouton

Moussaka de mouton din: carne de oaie, vinete, ciuperci, ceapa, sos, patrunjel, usturoi, oua. Ingrediente: 1 kg carne de oaie 9 vinete 125 g ciuperci albe 75 g de ceapa 100 ml sos espagnole O lingura de patrunjel tocat un catel de usturoi 3 oua   Mod de preparare: Sos espagnole: Se prepara o supa […]