Prăjitură cu Lavandă și Miere: un desert delicat și aromat, perfect pentru a aduce o notă de eleganță și originalitate la orice masă. Aroma florală a lavandei combinată cu dulceața mierii creează un gust unic, transformând acest desert într-o adevărată plăcere senzorială. Timp de preparare Pregătire: 20 minute Gătire: 35 minute Total: 55 minute Ingrediente […]
Orez brun cu dovlecei, ardei iute si ciuperci
PrinteazaOrez brun cu dovlecei, ardei iute si ciuperci din: ulei de măsline, suc de lămâie, sos de soia, oţet de vin roşu, zahăr brun, pătrunjel, ardei iute, orez brun, ulei, usturoi, sare, piper, ciuperci, dovlecei.
Ingrediente:
- 100 ml ulei de măsline
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 lingură sos de soia
- 1/2 lingură oţet de vin roşu
- 1 praf zahăr brun
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 1 ardei iute tocat
- 400 g orez brun
- 2 linguri ulei
- 2 căţei de usturoi
- sare, piper
- 3 ciuperci mari tăiate felii de 5 mm grosime
- 3 dovlecei mici tăiaţi felii de 5 mm grosime
Mod de preparare:
Pentru marinata, se amesteca uleiul de masline cu suc de lamaie, sos de soia, zahar brun si otet.
prajesc legumele si ciupercile intr-o tigaie-grill fara adaos de grasime.
aseaza toate intr-un castron si se toarna deasupra marinata; se presara patrunjel si ardei iute. amesteca putin si se lasa sa se marineze.
fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. scurge. amesteca uliul cu usturoi pisat, sare si piper; se adauga la orezul fiert.
repartizeaza pe farfurii si se serveste cu legume si ciuperci.
Orez brun cu dovlecei, ardei iute si ciuperci
Pofta buna!