Orez brun cu dovlecei, ardei iute si ciuperci
PrinteazaOrez brun cu dovlecei, ardei iute si ciuperci din: ulei de măsline, suc de lămâie, sos de soia, oţet de vin roşu, zahăr brun, pătrunjel, ardei iute, orez brun, ulei, usturoi, sare, piper, ciuperci, dovlecei.
Ingrediente:
- 100 ml ulei de măsline
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 lingură sos de soia
- 1/2 lingură oţet de vin roşu
- 1 praf zahăr brun
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 1 ardei iute tocat
- 400 g orez brun
- 2 linguri ulei
- 2 căţei de usturoi
- sare, piper
- 3 ciuperci mari tăiate felii de 5 mm grosime
- 3 dovlecei mici tăiaţi felii de 5 mm grosime
Mod de preparare:
Pentru marinata, se amesteca uleiul de masline cu suc de lamaie, sos de soia, zahar brun si otet. Se prajesc legumele si ciupercile intr-o tigaie-grill fara adaos de grasime.
Se aseaza toate intr-un castron si se toarna deasupra marinata; se presara patrunjel si ardei iute. Se amesteca putin si se lasa sa se marineze.
Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurge. Se amesteca uliul cu usturoi pisat, sare si piper; se adauga la orezul fiert. Se repartizeaza pe farfurii si se serveste cu legume si ciuperci.
Orez brun cu dovlecei, ardei iute si ciuperci
Pofta buna!