Orez cu ardei copti
PrinteazaOrez cu ardei copti din: orez, ardei kapia, morcovi, oua, telina, seminte de chimen, unt, ulei de masline, sare, piper.
- 400 g orez
- 10 ardei kapia
- 2 morcovi
- 3 oua
- 1 telina
- 1 lingurita seminte de chimen
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneti la fiert orezul in 1,6 l apa cu putina sare si cu chimenul. Lasati-l sa fiarba pana cand scade toata apa, apoi acoperiti vasul si lasati-l pana cand orezul se raceste. Adaugati ouale si amestecati bine. Coaceti ardeii pe un gratar, pe toate partile.
Presarati-i cu un strat de sare fine si puneti-i pentru 10 minute intr-o punga de plastic. In acest fel ii veti putea curata de coaja foarte usor. Ungeti cu unt o tava de chec, in strat mai gros. Asezat pe fundul tavii un strat de fasii de ardei copt, deasupra puneti un strat de orez, peste acesta un alt strat de fasii de ardei si peste el radeti un morcov pe razatoare mica.
Repetati operatiunile pana cand ingredientele se sfarsesc. Deasupra trebuie sa aveti un strat de orez. Stropiti preparatul cu ulei si tineti-l la cuptor pana cand orezul se rumeneste uniform. Lasati-l la racit si abia apoi puteti sa-l scoateti din tava si sa-l taiati in felii.
Orez cu ardei copti
Pofta buna!