Orez cu inele de calamar
PrinteazaOrez cu inele de calamar din: calamar, orez salbatic, suc de rosii, ulei de masline, otet de mere, foaie de dafin, sare, piper, lamaie, patrunjel, busuioc, sare, piper.
- 500 g calamar
- 300 g orez salbatic
- 7 linguri suc de rosii
- ulei de masline
- otet de mere
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- 1 lamaie
- patrunjel
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Calamarul se spală, se taie inele şi se pune într-un castron. Se toarnă deasupra otet şi apă, se presară sare şi piper, se adaugă foaia de dafin şi se lasă să stea 10-15 min. Se pune apa la fiert şi se adaugă sare;
Se scot inelele din marinată, se introduc în apă şi se fierb 10 min. Se prăjesc inelele 3 min, apoi se scot cu o paletă şi se aşază pe o farfurie; Orezul se căleşte 5 min, se adaugă sare şi piper, apoi se toarnă apă rece cu două degete peste nivelul orezului şi se lasă să fiarbă;
Se serveşte totul fierbinte, presărat cu pătrunjel sau busuioc tocat.
Orez cu inele de calamar
Pofta buna!