Orez Negru cu Legume la Abur din: orez negru, apa, ardei, dovlecel, morcov, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Orezul negru, cunoscut și sub denumirea de „orezul împăraților”, este un ingredient minunat, cu un profil nutrițional impresionant și un gust distinct, ușor de nucă. Această rețetă de orez negru cu legume la […]
Orez cu pui picant
PrinteazaOrez cu pui picant din: ceapa alba, ceapa rosie, morcovi, usturoi, rosii cherry, carne de pui, vin alb sec, boia iute, ulei de masline, masline verzi, ardei iute, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 150 g orez
- o ceapă albă
- o ceapă roşie
- doi morcovi
- 5 căţei de usturoi
- 200 g roşii cherry
- 600 g came de pui
- 500 ml vin alb sec
- boia iute
- 150 ml ulei de măsline
- 50 g măsline verzi
- un ardei iute
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Ceapa albă se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge jumătate din cantitatea de ulei, se călesc ceapa şi morcovii tăiaţi rondele, apoi se adaugă orezul.
Se toarnă apă cât să-l depăşească cu două degete, sare şi piper, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mediu.
Ceapa roşie şi usturoiul se curăţă de foi, se taie felii subţiri şi se pun într-o cratiţă.
Se adaugă un sfert de linguriţă cu boia iute şi ardeiul iute tăiat rondele, măslinele verzi şi restul de ulei.
Se toarnă vinul, se presară pătrunjel tocat, piper şi se adaugă carnea de pui tăiată în bucăţi potrivite.
Se pun roşiile cherry, se introduce cratiţa în cuptor şi se lasă să fiarbă la foc mediu până scade lichidul.
Se scoate carnea din sos, se pune peste orez şi se serveşte imediat, stropită cu sosul din cratiţă.
Orez cu pui picant
Budincă de Orez cu Nucșoară și Scorțișoară
Budincă de Orez cu Nucșoară și Scorțișoară din: orez, lapte, zahar, nucsoara, coaja de lamaie, vanilie. Redescoperiți plăcerea unui desert clasic cu această rețetă de budincă de orez, îmbogățită cu aromele calde ale nucșoarei și scorțișoarei. Această budincă nu doar că este reconfortantă și delicioasă, dar este și un mod simplu de a adăuga un […]
Pilaf de Orez cu Șofran din: orez, apa, sofran, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, stafide, nuci. Pilaf-ul de orez cu șofran este un fel de mâncare simpla, dar eleganta, care aduce arome bogate și o culoare aurie frumoasă pe masa dvs. Acest fel de mâncare este popular în bucătăria persană și în alte […]
Pofta buna!