Orez cu struguri tamaiosi

Printeaza

Orez cu struguri tamaiosi din: struguri, orez, unt, faina, lichior de visine, coniac.

Ingrediente:

  • 1,2 kg struguri tămâioşi
  • 300 g orez
  • 150 g unt
  • 50 g făină
  • 100 ml lichior de vişine
  • 50 ml coniac

 

Mod de preparare:

Orez cu struguri tamaiosi: Speli strugurii, alegi boabele, le pui într-o tavă smălţuită şi unsă cu unt, apoi le introduci în cuptorul bine încins.

Laşi timp de 10 minute, după care îi scoţi şi adaugi sosul pregătit astfel: pui 50 g unt cu făina într-o cratiţă pe foc şi amesteci până se încinge untul, apoi stingi cu 300 mi apă şi amesteci din nou până dă în clocot, după care răstorni peste struguri.

Adaugi lichiorul de vişine şi coniacul, apoi mai dai într-un clocot.

Intre timp, prepari orezul astfel: alegi orezul, îl speli, îl scurgi bine de apă şi îl pui cu 100 g de unt la prăjit.

Când orezul s-a încins (fără să fie prăjit), îl stingi cu apa clocotită (de 3 ori cantitatea de orez).

După ce orezul a dat în fiert, îl iei de pe foc şi îl laşi timp de 20 de minute acoperit cu un capac.

Pui orezul pe un platou peste care torni sosul de struguri. Poţi orna orezul cu struguri sau cu vişine.

 

Pofta buna!

 

 

Ramen Shoyu: O Simfonie de Arome Între Dulce și Sărat (Soy Sauce Ramen)

Ramen Shoyu: O Simfonie de Arome Între Dulce și Sărat (Soy Sauce Ramen). Ramen Shoyu reprezintă esența bucătăriei japoneze, unde simplitatea ingredientelor se îmbină armonios cu complexitatea gusturilor. Acest fel de mâncare îmbină savoarea bogată a sosului de soia cu dulceața naturală a bulionului de carne, oferind o experiență culinară echilibrată și profund satisfăcătoare. Bulion: […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.