Oua Benedict cu bacon

Printeaza

Oua Benedict cu bacon din: chifle, oua, bacon, otet, sare, apa, zeamă de lămâie, unt.

 

Ingrediente:

  • 2 chifle
  • 4 ouă
  • 4 felii de bacon fripte
  • 2 linguri oţet
  • sare
  • 500 ml apă

Pentru sos:

  • 3 gălbenuşuri
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 200 g unt
  • sare, după gust

 

Mod de preparare:

Oua Benedict cu bacon: Tai chiflele în două, apoi le frigi şi le dai deoparte. Pui apa la fiert cu oţetul şi cu praful de sare.

Laşi să clocotească, reduci focul şi spargi câte un ou într-o ceşcuţă.

Amesteci în apă şi dai drumul primului ou. Laşi 3-4 minute, până se încheagă, apoi îl scoţi. Repeţi operaţiunea cu celelalte ouă.

Pentru sos, topeşti untul şi îl laşi lâ răeit. Baţi gălbenuşurile, apoi le aşezi pe baie de aburi. Ai grijă ca apa care clocoteşte să nu atingă fundul vasului în care ai gălbenuşurile.

Torni untul, în fir subţire, şi amesteci continuu ca să nu se taie. Când obţii un sos de consistenţa maionezei dai vasul deoparte şi-încorporezi zeama de lămâie, apoi sarea.

Pui câte o lingură de sos pe fiecare chiflă în parte, apoi aşezi baconul, oul şi încă o lingură de sos.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.