Oua genoveze
PrinteazaOua genoveze din: oua, patrunjel, unt, pesmet, salata, sare, piper.
- 6 ouă
- 1 lingură pătrunjel verde tocat mărunt
- 1 linguriţă unt
- 3 linguri pesmet
- frunze de salată verde sau de andive sare
- piper alb proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Fierbi ouăle tari, iar când s-au răcit, le tai în jumătate pe lungime şi scoţi cg grijă gălbenuşurile. Toci fin pătrunjelul şi îl amesteci împreună cu gălbenuşurile zdrobite, untul moale, sare şi piper după gust.
Umpli jumătăţile de albuşuri cu pasta de gălbenuşuri, apoi le lipeşti câte două. Le aşezi unele lângă altele în forma unsă, le acoperi cu albuş bătut spumă, amestecat cu pesmet, apoi introduci forma în cuptorul cald.
Când ouăle s-au rumenit, le scoţi pe un platou ornat cu frunze de salată sau cu andive şi le serveşti imediat.
Pofta buna!