Pasca traditionala cu branza de vaci
PrinteazaPasca traditionala cu branza de vaci din: aluat, oua, ulei, branza de vaci, zahar, stafide, oua, gris, rom.
Ingrediente:
- 500 g aluat de cozonac
- 1 gălbenuş pentru uns pasca
- 1 lingură ulei pentru uns tava
Pentru umplutură:
- 1/2 kg brânză de vaci dulce
- 1 cană zahăr
- stafide
- 3 ouă
- puţin griş
- rom sau esenţă de rom
Mod de preparare:
Freci brânza de vaci cu zahărul, stafidele înmuiate în rom, ouăle bătute spumă şi grisul. împărţi aluatul în două.
Din jumătate întinzi o foaie cât tava, pe care o aşezi în tava unsă cu ulei, iar din cealaltă jumătate, împleteşti un colac, pe care îl aşezi în jurul foii, şi o cruce pe care o aşezi peste umplutură în mijlocul tăvii.
Torni umplutura, pui crucea din aluat şi ungi toată pasca cu gălbenuş.
Dai tava la cuptorul încălzit pentru 30-40 de minute, la foc potrivit.
Pofta buna!