Oua ochiuri in parjoale

Printeaza

Oua ochiuri in parjoale din: carne, paine, usturoi, ou, maghiran, patrunjel, sare, ulei.

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată
  • 2 felii pâine înmuiată în lapte
  • gălbenuş crud
  • 5-6 căţei de usturoi
  • sare
  • pătrunjel
  • 1 vârf cuţit de maghiran
  • pesmet
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt sau margarină
  • 6 ouă
  • piper

 

Mod de preparare:

Oua ochiuri in parjoale: Pune într-un castron carnea, pâinea, gălbenuşul, sarea, piperul, usturoiul, maghiranul şi pătrunjelul verde. Amestecă ingredientele.

Modelează pârjoale, pe care le tăvăleşti prin pesmet, apasă la mijloc cu lingura, astfel încât să se facă o adâncitură.

Incălzeşte uleiul într-o cratiţă şi pune pârjoalele. în fiecare adâncitură, sparge un ou. Dă apoi la cuptor şi lasă pârjoalele până se rumenesc şi se coagulează albuşul.

Serveşte-le fierbinţi.

Dacă preferi gustul mai picant, poţi presăra mai mult piper şi usturoi. E un preparat care merge foarte bine cu un pahar cu bere sau cu vin.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.