Pachetele picante cu carne si praz

Printeaza

Pachetele picante cu carne si praz din: foi de orez sau foi de plăcintă, carne tocată, ceapă, praz (partea albă), morcovi, ţelină, usturoi pudră, muguri de soia (opţional), zahăr, chili uscat, sare, ulei.

 

Ingrediente:

  • 15 foi de orez sau 200 g foi de plăcintă
  • 250 g carne tocată
  • 1 ceapă mică
  • 1/2 fir praz (partea albă)
  • 2 morcovi
  • 1/2 ţelină mică
  • 1 linguriţă usturoi pudră
  • 100 g muguri de soia (opţional)
  • 1 lingu­riţă zahăr
  • 1 linguriţă chili uscat
  • 2 linguriţe sare
  • ulei pentru prăjit

Mod de prearare:

Incinge uleiul şi căleşte ceapa, prazul tocat, morcovul ras, ţelina cubuleţe şi mugurii de soia. Adaugă carnea tocată, pudra de usturoi, zahărul, sarea, chili şi amestecă.

După ce scade, lasă amestecul să se răcească, apoi rulează strâns pacheţelele şi prăjeşte-le în baie de ulei încins, să fie crocante la exte­rior şi aromate la interior.

Ornează-le cu frunze de mentă şi serveşte-le cu un sos dulce-acrişor preparat pe foc din cantităţi egale de miere, ketchup, ghim­bir şi oţet.

Pachetele picante cu carne si praz

Pachetele picante cu carne si praz

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.