Pachetele picante cu carne si praz
PrinteazaPachetele picante cu carne si praz din: foi de orez sau foi de plăcintă, carne tocată, ceapă, praz (partea albă), morcovi, ţelină, usturoi pudră, muguri de soia (opţional), zahăr, chili uscat, sare, ulei.
Ingrediente:
- 15 foi de orez sau 200 g foi de plăcintă
- 250 g carne tocată
- 1 ceapă mică
- 1/2 fir praz (partea albă)
- 2 morcovi
- 1/2 ţelină mică
- 1 linguriţă usturoi pudră
- 100 g muguri de soia (opţional)
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă chili uscat
- 2 linguriţe sare
- ulei pentru prăjit
Mod de prearare:
Incinge uleiul şi căleşte ceapa, prazul tocat, morcovul ras, ţelina cubuleţe şi mugurii de soia. Adaugă carnea tocată, pudra de usturoi, zahărul, sarea, chili şi amestecă.
După ce scade, lasă amestecul să se răcească, apoi rulează strâns pacheţelele şi prăjeşte-le în baie de ulei încins, să fie crocante la exterior şi aromate la interior.
Ornează-le cu frunze de mentă şi serveşte-le cu un sos dulce-acrişor preparat pe foc din cantităţi egale de miere, ketchup, ghimbir şi oţet.
Pachetele picante cu carne si praz
Pofta buna!