Paella cu midii si pui
PrinteazaPaella cu midii si pui din: midii, ulei, pulpe de pui, ceapa, usturoi, rosii, ardei, mazare, boia, orez, crevete, busuioc.
- 450 g midii proaspete
- 4 linguri ulei de măsline
- 6 pulpe superioare de pui de dimensiuni medii
- o ceapă nu prea mare, tocată mărunt
- un căţel de usturoi, zdrobit
- 225 gr roşii curăţate de pieliţă şi tocate mărunt
- un ardei capia, tocat
- un ardei gras verde, tocat
- 125 g mazăre
- o linguriţă boia dulce
- 450 g orez
- 900 ml supă limpede de pui
- 175 gr crevete decojite
- sare
- piper negru măcinat
- 2 lămâi verzi
- o lingură busuioc verde tocat
- crevete nedecojite, fierte pentru ornat
Mod de preparare:
Curăţaţi scoicile cu ajutorul unei periuţe moi. Aruncaţi-le pe cele care sunt desfăcute sau au cochilia spartă ori ciobită.
Incingeţi uleiul într-o tigaie mare cu fundul gros şi prăjiţi pulpele circa 10-15 minute, până când carnea face o crustă aurie, apoi scoateţi-le din tigaie şi ţineţi-le la cald.
Căliţi ceapa şi usturoiul în uleiul rămas în tigaie, adăugaţi roşiile, ardeii, mazărea şi boiaua şi lăsaţi totul să fiarbă circa 3 minute.
Puneţi orezul în tigaie împreună cu carnea şi jumătate din supa de pui. Când începe să fiarbă, pe măsură ce orezul absoarbe din lichid, adăugaţi în continuare supă.
Lăsaţi pe foc circa 20 minute până ce orezul este aproape fiert.
Puneţi midiile într-o cratiţă cu apă sărată clocotită, acoperiţi-le şi lăsaţi-le să stea în aburi circa 5 minute; aruncaţi-le pe cele care nu s-au desfăcut, iar restul amestecaţi-le cu orezul şi cu crevetele decojite.
Adăugaţi sare şi piper după gust şi puneţi totul pe foc 2-3 minute. Stoarceţi una dintre lămâi peste paella.
Tăiaţi în felii subţiri lămâia rămasă, aşezaţi feliile peste paella, presăraţi busuiocul tocat, ornaţi cu crevetele întregi şi serviţi.
Pofta buna!