Paine cu piersici şi cremă de branză
PrinteazaPaine cu piersici şi cremă de branză din: piersici, faina laba, faina integrala, germeni de grau, zahar pudra, crema de branza, ou, galbenusuri, ulei de masline light si esenta de migdale. Piersicile conţin foarte multă vitamina C – 100 g furnizează 77% din doza zilnică recomandată.
Ingrediente:
- 2 piersici mijlociii
- 215 g făină albă
- 85 g făină integrală
- 4 linguri germeni de grâu, de preferinţă prăjiţi
- 150 g zahăr pudră
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 125 g cremă de brânză proaspătă
- 1 ou mijlociu
- 2 albuşuri
- 2 linguri ulei de măsline light
- 1 linguriţă esenţă de migdale
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C (poziţia 4). Unge o tavă de cozonac de 23 x 13 cm cu o linguriţă de ulei de măsline.
Se opăresc piersicile 20 de secunde într-o oală cu apă clocotită; se scurg. Curăţă de coajă, se scot sâmburii şi se toacă mărunt.
Amestecă într-un castron mare făina albă cu cea integrală, cu germenii de grâu, zahărul şi cu bicarbonatul de sodiu.
Intr-un castronel se amestecă crema de brânză proaspătă, oul întreg, albuşurile, uleiul şi esenţa de migdale.
Se face o adâncitură în făină, apoi se adaugă compoziţia cu cremă de brânză şi se amestecă doar până se combină ingredientele.
Adaugă piersicile.
Toarnă compoziţia în tavă şi se nivelează suprafaţa. Coace aproximativ 1 oră sau până când pâinea este pătrunsă, iar atunci când se înţeapă cu o scobitoare aceasta rămâne curată.
Răceşte în tavă, pe un suport de sârmă, 10 minute, apoi se răstoarnă pâinea pe suportul de sârmă pentru a se răci complet înainte de a o tăia felii.
Se înlocuiesc piersicile cu prune sau nectarine. Se procedează la fel pentru a le opări si a le curăţa de coajă.
Dacă nu este sezonul piersicilor, se pot folosi si piersici din conservă (în sirop natural).
Paine cu piersici şi cremă de brânză
Poftă bună!