Paine cu porumb fara gluten din: malai, lapte batut, unt, ardei iute, praf de copt, bicarbonat de sodiu, boabe de porumb dulce, oua. Ingrediente: 200 g de mălai 280 ml lapte bătut 25 g unt 1 ardei iute roşu, seminţele îndepărtate, tocat fin 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 50 g boabe […]
Paine cu rosii si chimen
PrinteazaPaine cu rosii si chimen din: făină albă, făină integrală de grâu, sare, ulei, zahar, drojdie, apa calduta, rosii cherry, chimen.
Ingrediente:
- 250 g făină albă
- 200 g făină integrală de grâu
- 1 lingură de sare
- 5 linguri de ulei
- 1 linguriţă de zahăr
- 25 g drojdie
- 400 ml apă călduţă
- 300 g roşii cherry
- 1/2 linguriţă de chimen
Mod de preparare:
Amestecă drojdia cu zahărul în apa călduţă, acoperă si lasă zece minute ca să se activeze drojdia.
Separat, amestecă cele două făinuri, adaugă sarea. Toarnă apa amestecată cu drojdia. încorporează treptat uleiul.
Amestecă uşor cu o spatulă, până când obţii un aluat de consistenţa smântânii groase.
Adaugă chimenul măcinat fin. Unge o tavă cu ulei şi tapeteaz-o cu făină.
Toarnă aluatul. Aşază roşioarele din loc în loc. Pune pentru 35 de minute în cuptorul preîncîlzit. Serveşte tarta rece, ca antreu.
Paine cu rosii si chimen
Pofta buna!
poate iti place si:
Paine cu dovlecei si ou
Paine cu dovlecei si ou din: dovlecei, faina, praf de copt, zahar, sare, oua, unt, nucsoara, unt, patrunjel. Ingrediente: 700 g dovlecei 400 g făină 2 linguriţe praf de copt 2 linguriţe zahăr o linguriţă sare 2 ouă 170 g unt topit nucşoară unt pentru tăvi o legătură pătrunjel Mod de preparare: Dovleceii se curăţă […]
Pofta buna!