Paine cu rosii uscate

Printeaza

Paine cu rosii uscate din: drojdie, apa fierbinte, zahar, faina, sare, busuioc uscat, bulion, rosii uscate, ulei de masline.

Ingrediente:Paine_cu_rosii_uscate

  • 7 g drojdie uscata
  • 300 ml apa fierbinte
  • 1 lingurita zahar
  • 450 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite de busuioc uscat
  • 2 lingurite bulion
  • 12 rosii uscate
  • 1 lingurita ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se amestecă drojdia, zahărul şi 100 ml de apă şi se lasă într-un loc călduţ să fer­menteze timp de 15 min.; Puneţi făina şi sarea într-un bol, faceţi o gaură în mijloc şi adăugaţi busuiocul, compoziţia de drojdie, bulionul şi jumătate din cantitatea de apă rămasă;

Cu o lingură de lemn amestecaţi făina cu ingredientele adăugate şi turnaţi treptat restul de apă până când se formează coca; Scoateţi coca pe unpat de făină şi frământaţi timp de 5 min. Acoperiţi şi lăsati-o într-un loc călduţ până cand îşi dublează masa;

Scoateţi aluatul şi adăugaţi roşiile. Frământaţi până când se integrează în compoziţie; Puneţi coca într-o tavă unsă cu ulei şi lăsaţi să crească timp de 30-40 de min., până când îşi dublează masa din nou. Puneţi pâinea în cuptorul încins şi lăsaţi să coacă timp de 30-35 minute la o temperatură de 190° C.

Paine cu rosii uscate

Paine_cu_rosii_uscate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.