Paine gustoasa de secara
PrinteazaPaine gustoasa de secara din: secara, apa, chimen, coriandru.
Secara (Secale cereale) este o cereală care crește în climate mai reci și este rezistentă la condiții de sol sărace. Este o plantă anuală, care poate atinge o înălțime de până la 1,5 metri. Grâul de secară este de obicei de culoare maro-verzuie și are o formă alungită.
Beneficii Nutriționale
- Fibre: Secara este bogată în fibre, ajutând la digestie și menținând senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă.
- Proteine: Conține proteine esențiale care sunt importante pentru menținerea și repararea țesuturilor.
- Minerale: Este o sursă bună de minerale precum magneziu, fosfor, zinc și fier.
- Vitamine: Conține vitamine din complexul B, esențiale pentru metabolismul energetic și sănătatea sistemului nervos.
- Antioxidanți: Secara conține compuși antioxidanți care pot ajuta la protejarea organismului împotriva stresului oxidativ și inflamațiilor.
Reteta Paine gustoasa de secara
Ingrediente:
- două ceşti de secară, încolţită de două zile
- apă pentru amestec
- o linguriţă de seminţe de chimen
- o jumătate de linguriţă de coriandru
Mod de preparare:
Intr-un mixer, măcinaţi secara încolţită până se obţine un aluat. Adăugaţi doar atâta apă, cât să ajute mixarea.
Adăugaţi în amestec seminţele de chimen şi coriandrul.
Formaţi aluatul în formă de pâinişoare rotunde şi plate. Deshidrataţi la 63 grade C, timp de două ore.
Reduceţi temperatura la 43 grade C. întoarceţi pâinişoarele şi continuaţi deshidratarea, încă douăsprezece ore sau până devin crocante.
Pofta buna!