Paine umpluta cu carne de miel
PrinteazaPaine umpluta cu carne de miel din: faina, unt, drojdie, lapte, galbenusuri, sare, zahar, pulpa de miel, maioneza, usturoi, ceapa verde, sare, piper si salata verde.
- 300 g faina
- 100 g unt
- 30 g drojdie
- 200-250 ml lapte
- 2 galbenusuri
- sare
- putin zahar
pentru umplutura:
- 750 g pulpa de miel
- 200 g maioneza
- 5 catei de usturoi
- 1 fir de ceapa verde
- sare
- piper
- 1 salata verde
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în laptele călduţ, pui zahăr după gust, puţină sare, un gălbenuş şi amesteci bine.
Adaugi făina cernută şi frămânţi. Torni treptat untul încălzit, continuând frământatul până la încorporarea untului.
Acoperi cu un şervet şi laşi la dospit până când coca îşi măreşte volumul de 2 ori.
Aluatul dospit îl împărţi în bucăţi egale, de mărimea unui ou. Le modelezi pe o planşetă unsă cu ulei, dându-le o formă rotundă.
Pregăteşti o tavă unsă cu ulei, aşezi pâinişoarele în tavă, le laşi să crească, apoi le ungi deasupra cu gălbenuş diluat cu puţină apă. Coci pâinişoarele la foc potrivit, 15 minute.,
După coacere şi răcire, le tai un căpăcel, scoţi miezul cu ajutorul unei linguriţe şi le umpli cu compoziţia din carne de miel, pe care o pregăteşti aşa: carnea o condimentezi şi o pui într-o tavă cu ulei şi puţină apă, apoi o dai la cuptor.
După frigere, o laşi la răcit, apoi tai carnea julien, o amesteci cu maioneza, usturoiul pisat, ceapa verde tăiată mărunt şi piperul.
Cu această compoziţie umpli pâinişoarele scobite şi le pui căpăcelele.
Aşezi pâinicile pe platou, pe frunze de salată verde sau pe rondele de codiţe de ceapă verde.
Paine umpluta cu carne de miel
Pofta buna!