Paine umpluta cu pasta de ierburi si anghinare din: patrunjel, marar, busuioc, arpagic, anghinare, usturoi, feta, sare, piper, unt, paine. Ingrediente: ½ cești de patrunjel ¼ cesti de marar 8 frunze busuioc ¼ cesti de arpagic 6 inimi de anghinare 6 catei usturoi ¼ cesti de brânză feta, sfărâmată cate 1 praf de sare […]
Paine umpluta cu piept de pui
PrinteazaPaine umpluta cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, ardei, morcovi, telina, usturoi, ulei, faina, zeama de lamaie, smantana, paine, sare, piper.
- 2 bucăţi piept de pui, dezosate, fără piele
- 1 ceapă
- 1 ardei gras verde
- 2 morcovi
- 4 tije de ţelină
- 3 căţele usturoi
- 2 linguri ulei
- 2 linguriţe făină albă
- 125 ml supă de pui
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 lingură smântână pentru gătit
- sare
- piper alb măcinat
- piper cayenne
- 1 pâine ţărănească rotundă
Mod de preparare:
Tai carnea în cuburi. Cureţi ceapa, o tai fâşii, la fel şi ardeiul. Cureţi morcovii şi îi tai rondele subţiri.
Speli ţelina, o cureţi şi o tai în felii subţiri.
Prăjeşti carnea într-o lingură de ulei, apoi o scoţi.
Restul de ulei îl pui în zeama lăsată de la carne, apoi căleşti ceapa, ardeiul, morcovul şi ţelina la foc mediu, circa 3 minute, amestecând continuu.
Adaugi usturoiul tocat, mai laşi câteva minute, apoi presari făină.
Adaugi supa de pui şi zeama de lămâie, iar la final carnea. Condimentezi cu sare, piper şi piper cayenne şi fierbi 10 minute.
Tai capacul de la pâine şi scobeşti interiorul, lăsând o crustă scoasă, de 2 cm.
Adaugi smântână în tocăniţă, condimentezi cu sare şi piper, torni apoi tocăniţa în pâine şi serveşti.
Paine umpluta cu piept de pui
Reteta zilei: Paine umpluta cu pasta de ierburi si anghinare
Baghetă umplută cu legume şi ton
O reteta simpla de bagheta umpluta cu legume si ton din: bagheta, anghinare, ton in ulei, fileuri de ansoa, rucola, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 1 baghetă 250 g anghinare în ulei (conservă) 150 g ton în ulei (conservă) 4 fileuri de anşoa 200 g rucola 50 g ceapă verde sare şi piper […]
Pofta buna!