Pâinici cu brânză şi mărar
PrinteazaPâinici cu brânză şi mărar din: drojdie, apa, zahar, ulei de masline, faina, sare, ou, telemea, smantana, marar.
pentru aluat:
- 3 lingurite cu drojdie uscata
- 1 cana cu apa calda
- 1 lingurita cu zahar
- 2 lingurite cu ulei de masline
- 2 1/2 cani cu faina
- 1 lingurita cu sare
pentru umplutura:
- 1 ou
- 5-6 linguri cu telemea zdrobita
- 2 linguri cu smantana
- 1 lingura cu marar tocat marunt
Mod de preparare:
Dizolva drojdia in putina apa calda, adauga zaharul si lasa sa se odihneasca cinci minute. Adauga uleiul, sarea, restul de apa calda si faina.
Framanta pana cand obtii un aluat elastic. Lasa-l sa se odihneasca catea minute, apo intinde-l in foaia subtire.
Intre timp, pregateste umplutura, amestecand foarte bine toate ingredientele. Taie patrate mari din foaie, unge-le cu pasta de branza, ruleaza in diagonala, cu grija sa sigilezi capetele (ca la sarmale).
Unge cu albus batut si da la cuptor, la foc potrivit, 35-40 de minute.
Pâinici cu brânză şi mărar
Pofta buna!