Painisoare umplute cu carne de miel (varianta)
PrinteazaPainisoare umplute cu carne de miel din: faina, unt, drojdie, lapte, oua, zahar, sare, pulpa de miel, maioneza, usturoi, piper, ceapa verde, salata verde.
Pentru pâinişoare:
- 300 g făină
- 100 g unt
- 30 g drojdie
- 200-250 ml lapte
- 2 gălbenuşuri
- şare, puţin zahăr
Pentru umplutură:
- 750 g pulpă de miel
- 200 g maioneză
- 5 căţei de usturoi
- 1 fir de ceapă verde
- piper, sare după gust
- 1 salată verde
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în laptele călduţ, pui zahăr, sare, un gălbenuş şi amesteci bine. Pui şi făina şi frămânţi.
Adaugi untul încălzit, continui frământatul până la încorporarea untului.
Acoperi cu un şervet şi laşi la dospit până ce coca îşi măreşte volumul de 2 ori. Aluatul dospit îl împărţi în bucăţi egale, de mărimea unui ou.
Le modelezi pe o planşetă unsă cu ulei, dându-le o formă rotundă. Pregăteşti o tavă unsă cu ulei, aşezi pâinişoarele în tavă, le laşi să crească, le ungi deasupra cu gălbenuş diluat cu puţină apă.
Coci pâinişoarele la foc potrivit, 15 minute.
După coacere şi răcire, le tai un căpăcel, scoţi miezul cu ajutorul unei linguriţe şi le umpli cu compoziţia din carne de miel pe care o pregăteşti aşa: carnea o condimentezi şi o pui într-o tavă cu puţin ulei şi puţină apă şi o dai la cuptor.
După frigere, o laşi la răcit, apoi tai carnea julien, o amesteci cu maioneza, usturoiul pisat, ceapa verde tăiată mărunt şi cu piperul.
Cu această compoziţie umpli pâinişoarele scobite şi le pui căpăcelele. Aşezi pâinicile pe platou, pe frunze de salată verde sau pe rondele din codiţe de ceapă verde.
Painisoare umplute cu carne de miel
Pofta buna!
O idee buna!