Papanasi de cartofi cu smantana din: cartofi, ou, faina, sare, piper, untdelemn, smantana, pesmet. Ingrediente: 500 g cartofi un ou 2 linguri faină sare piper untdelemn o lingură smântână pesmet Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se dau prin maşina de tocat. Se amestecă bine cu făina, oul bătut, […]
Papanasi copti cu smantana
PrinteazaPapanasi copti cu smantana din: brânză dulce de vacă, faină, griş, ouă, unt, zahăr, smântână.
Ingrediente:
- 1,5 kg brânză dulce de vacă
- 200 g faină
- 50 g griş
- 2 ouă
- 100 g unt
- 150 g zahăr
- 300 g smântână
Mod de preparare:
Grişul se fierbe în puţină apă clocotită cu puţin unt, se amestecă cu brânza de vacă dată prin sită, faina, ouăle şi zahărul.
Compoziţia se porţionează în palma udă, papanaşilor li se dă forma rotundă, se bat puţin, se aşează în tava unsă şi se dau la cuptor pentru coacere.
Se servesc calzi, cu smântână deasupra.
Pofta buna!
poate iti place si:
Papanasi fierti cu branza de vaci
Papanasi fierti cu branza de vaci din: branza de vaci, ou, gris, faina, unt, pesmet. Ingrediente: 100 g brinzâ de vaci 1 ou 15 g gris 1 linguriţă făină 5 g unt pesmet Mod de preparare: Se dă brînza de vaci prin sită, apoi se amestecă cu oul, grisul şi făina pană se obţine […]
Pofta buna!