Papanasi cu stafide
PrinteazaPapanasi cu stafide din: branza de vaci, oua, gris, unt topit, zahar, sare, stafide.
- 250 g brânză proaspătă de vaci
- 2 ouă
- 3 linguri gris
- 2 linguri unt topit
- zahăr, după gust
- 1 praf de sare
- câteva stafide, pentru decor
Mod de preparare:
Baţi ouăle într-un bol cu praful de sare. Adaugi brânza şi grisul şi frămânţi cu mâna, până se omogenizează compoziţia. Pui la fiert 2 litri apă într-un vas mai larg. Formezi biluţe între palmele ude şi le pui la fiert în apa clocotită sub capac, la foc mai mic, pentru a nu se sparge papanaşii.
Când s-au ridicat toţi la suprafaţa apei, papanaşii sunt fierţi. Ii scoţi pe rând cu o paletă cu găuri, pentru a scurge apa din ei. Ii stropeşti cu untul topit separat, la foc mic şi îi pudrezi cu zahăr, după gustul fiecăruia.
Serveşti papanaşii împreună cu câteva stafide presărate printre ei.
Pofta buna!