Papanasi cu struguri
PrinteazaPapanasi cu struguri din: branza dulce de vaci, gris, ou, struguri, faina, coaja de lamaie, unt, pesmet, zahar si zahar vanilat.
- 250 g branza dulce de vaci
- 2 linguri gris
- 1 ou
- 200 g struguri mari de masa
- 2 linguri faina
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 100 g unt
- 100 g pesmet
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita zahar vanilat
Mod de preparare:
Amestecaţi brânza de vaci cu grisul, oul şi făina. Adăugaţi coaja de lămâie şi amestecaţi în continuare până ce obţineţi o compoziţie omogenă. Din această compoziţie formaţi un rulou cu o grosime de 3cm.
Pentru formarea ruloului folosiţi făină mai multă, împărţiţi ruloul în 16 părţi egale şi din fiecare formaţi o bilă, bine înfăinată. Spălaţi strugurii şi lăsaţi-i la scurs.
In fiecare sferă de aluat puneţi câte o boabă de strugure. Aluatul se strânge bine în jurul boabei de strugure şi i se dă iar forma rotundă. Fierbeţi papanaşii astfel obţinuţi în apă sărată. Papanaşii se pun la fiert numai atunci când apa începe să clocotească.
Când papanaşii se ridică la suprafaţa apei înseamnă că sunt fierţi.
Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-i acoperit încă 10 minute.
Topiţi untul într-o tigaie şi puneţi pesmetul să se rumenească. In acest pesmet scoateţi papanaşii, pe rând. Acoperiţi-i bine cu pesmet şi apoi cu zahăr şi aşezaţi-i pe un platou.
Pofta buna!