Papricas de oaie cu usturoi
PrinteazaPapricas de oaie cu usturoi din: untura, ceapa, ardei, carne de oaie, usturoi, sare, piper.
- 1 kg ceapa
- 4 ardei
- 2 kg carne de oaie
- sare si piper
- dafin
- usturoi
- 1 kg cartofi
- 3 linguri untura
Mod de preparare:
Se călesc in 3 linguri untura de porc 1 kg ceapă şi 4 ardei graşi, tocaţi, se presară sare, se lasă 5 minute, apoi se adaugă 2 kg carne de oaie tăiată bucăţi şi se lasă până carnea îşi schimbă culoarea.
Se pune apă clocotită până trece peste carne, se adaugă piper măcinat, 2 foi de dafin, chimion şi 5 căţei de usturoi tăiaţi bucăţele. Se fierbe la foc mic.
Când carnea este aproape fiartă, se pun 1 lingură boia dulce de ardei şi 2 linguri pastă de gulaş şi se lasă să fiarbă. Se curăţă 1 kg cartofi, se taie în două şi se fierb în apă cu sare.
Pofta buna!