Parfe delicios din: oua, pricomigdale, frisca, zahar. Ingrediente: 3 ouâ 200 g pricomigdale 200 ml friscă lichidă 3 linguri zahăr Mod de preparare: Gălbenuşurile şi zahărul se mixează până se obţine o cremă spumoasă. Se mixează albuşurile spumă, se adaugă peste gălbenuşuri, se bate frişca şi se adaugă. Se pun pricomigdalele. Se toarnă amestecul într-o […]
Parfe de caise cu frisca
PrinteazaParfe de caise cu frisca din: pulpa de caise, zahar, oua, lamaie, frisca.
- 1 1/2 pahar pulpă de caise
- 1 1/2 pahar zahăr
- 3 ouă
- 1 lămâie
- 500 g frişcă bătută
Mod de preparare:
Cureţi atâtea caise de coajă cât să rezulte cantitatea indicată, le dai prin sită sau prin maşina de tocat inoxidabilă şi măsori cu paharul, apoi le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le amesteci
. Ouăle întregi, împreună cu zahărul, le baţi cu telul, adaugi pulpa de caise şi baţi în continuare până devine spumoasă.
Incorporezi frişca şi torni parfeul într-o formă stropită cu apă, apoi o introduci in congelator.
Inainte de a servi parfeul, înveleşti forma într-un prosop fierbinte sau o scufunzi pentru o clipă în apă fierbinte.
Răstorni forma şi aşezi preparatul cu lingura, în cupe.
Ornezi parfeul cu frişcă şi îl serveşti împreună cu pişcoturi de şampanie.
Parfe de caise cu frisca
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Parfe cu mac si visine
Parfe cu mac si visine din: frisca, lapte, mac, lamaie, zahar, frisca, visine. Ingrediente: Pentru crema cu mac: 2 căni frişca lichidă 150 ml lapte gras 1/2 cană seminţe de mac fin măcinate 5 gălbenuşuri coaja de la 1/2 lămâie 125 g zahăr Pentru crema cu vişine: 1 cană frişca lichidă 1/2 cană vişine 100 […]
Pofta buna!