Pasca cu branza dulce si smantana

Printeaza

Pasca cu branza dulce si smantana din: faina, lapte, drojdie, oua, zahar, zahar vanilinat, lamaie, ulei, sare, branza dulce, oua, stafide, smantana, zahar, zahar vanilinat, esenta de rom, bomboane colorate.

Ingrediente:Pasca_cu_branza_dulce_si_smantana

  • 1/2 kg faina
  • 1/4 l lapte
  • 25 g drojdie
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lamaie
  • 110 ml ulei
  • 1/2 lingurita de sare

pentru umplutura:

  • 1 kg branza dulce
  • 3 oua
  • cate 100 g stafide, smantana si zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 fiola esenta de rom

decor:

  • bomboane colorate

 

Mod de preparare:

Faci o maia din drojdie, 1 lingură zahăr şi puţin lapte. O laşi să crească la cald. Cerni făina şi faci o adâncitură în care pui maiaua, restul de lapte cald, aromele, albuşurile bătute spumă şi gălbenuşurile frecate cu zahărul şi sarea.

Frămânţi aluatul, adăugând treptat 100 ml ulei uşor încălzit. Acoperi cu un şervet şi laşi să crească până îşi dublează volumul. Mixezi brânza cu smântână, gălbenuşurile, zahărul şi zahărul vanilinat. Adaugi albuşurile bătute spumă, coaja de lămâie rămasă şi stafidele înmuiate în rom si bine scurse.

Impărţi aluatul în 2 părţi inegale. Aşezi partea mai mare pe baza şi pereţii unei tăvi rotunde, unsă cu uleiul rămas. Acoperi cu 1/3 din umplutură. întinzi 2 dreptunghiuri din aluatul rămas, le ungi cu 1/2 din brânza rămasă, formezi suluri de pus pe marginea formei. La mijloc pui restul de brânză.

Rumeneşti pasca în cuptorul preîncălzit, 40 de minute. Decorezi cu bomboane colorate.

Pasca cu branza dulce si smantana

Pasca_cu_branza_dulce_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.