Pasca cu cas framantat si crusta de bezea

Printeaza

Pasca cu cas framantat si crusta de bezea din: 1kg făină de calitate, 7 ouă, 3 albuşuri, 500 ml lapte, 200 g zahăr tos, 200 ml ulei, 2 fiole esenţă de rom, coaja rasă de la o lămâie, 50 g drojdie de bere, 1 linguriţă sare fină, 1,250 kg caş, 175 g unt, 350 g smântână, 100 g griş fiert, 350 g zahăr tos, 4 ouă, 3 gălbenuşuri, 200 g stafide fără sâmburi, 1 fiolă esenţă de rom, coaja rasă de la o portocală, coaja rasă de la o lămâie.

Ingrediente:

  • 1kg făină de calitate
  • 7 ouă
  • 3 albuşuri
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahăr tos
  • 200 ml ulei
  • 2 fiole esenţă de rom
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 50 g drojdie de bere
  • 1 linguriţă sare fină

Pentru umplutură:

  • 1,250 kg caş
  • 175 g unt
  • 350 g smântână
  • 100 g griş fiert
  • 350 g zahăr tos
  • 4 ouă
  • 3 gălbenuşuri
  • 200 g stafide fără sâmburi
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • coaja rasă de la o portocală
  • coaja rasă de la o lămâie

 

Mod de preparare Pasca cu cas framantat si crusta de bezea:

Prepari un aluat de cozonac din ingredientele menţionate, păstrând albuşurile, 100 g zahăr şi una dintre esenţele de rom.

Intr-o formă de pască (rotundă) sau într-o cratiţă unsă cu unt pui o foaie de aluat (înaltă, cât să acopere şi pereţii vasului).

Umplutura o faci amestecând întâi smântână cu caşul frământat şi cu untul, apoi cu zahărul, după care adaugi şi celelalte ingrediente.

Omogenizezi şi pui această umplutură în tavă, peste foaia de aluat.

Mai faci din aceeaşi cocă 5 şuviţe subţirele, două mai lungi, din care împleteşti şi pui ca o cunună pe marginea tăvii şi celelalte mai scurte, pe care le împleteşti două câte două şi le pui în cruce peste umplutură.

Baţi albuşurile şi zahărul rămas, până se face o spumă tare, ca de bezele, adăugând la sfârşit esenţa de rom.

Pui mai întâi pasca la cuptor, timp de 30-40 de minute. Când începe să prindă culoare, o scoţi şi răstorni repede peste ea spuma de bezea, numai dea­supra umpluturii, după care o dai din nou la cuptor, până se întăreşte şi bezeaua.

Scoţi pasca din tavă, cât încă nu s-a răcit bezeaua, pentru ca să nu se rupă.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.