Pasca cu orez

Printeaza

Pasca cu orez, oua, zahar, ulei, lapte, faina, praf de copt, stafide, si zahar vanilat.

Ingrediente aluat:

  • 2 ouă + 1 gălbenuş pentru uns
  • 5 lin­guri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 7 linguri făină
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente umplutură:

  • 125 g orez
  • 750 ml lapte
  • 50 g stafide
  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • sare

 

Mod de preparare Pasca cu orez:

Fierbi laptele cu vanilia. Speli orezul în 3-4 ape, îl laşi să se umfle un sfert de oră în apă caldă, apoi îl scurgi bine şi-l adaugi în laptele care clocoteşte.

Pui şi un praf de sare şi laşi să fiarbă pe foc mic.

La final adaugi zahărul, mai dai în 2-3 clocote şi dai orezul deoparte.

Cât timp se răceşte orezul pregăteşti aluatul: Freci ouăle cu zahărul, adaugi uleiul, laptele, făina şi praful de copt şi amesteci compoziţia.

O torni într-o tavă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o coci 10 minute.

După ce s-a răcit orezul îl amesteci cu stafidele, gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă.

Torni umplutura peste blatul copt pe jumătate, ungi pasca cu un gălbenuş şi o dai la cuptor pentru 45-50 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • pasca cu orez
  • pasca cu orez cu lapte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.