Pasta de carne din: piept de pui sau carne de vita, oua, ceapa, ulei, unt, sare, piper, boia. Ingrediente: 500 g piept de pui sau 500 g carne de vită 2 ouă 2 cepe de dimensiune medie sau 1 ceapă mare 1 lingură ulei de floarea-soarelui 250 g unt nesărat cu 85% grăsime sare piper alb […]
Pasta de carne cu orez si usutroi
PrinteazaPasta de carne cu orez si usutroi din: carne de vită fară os, cimbru, usturoi, unt, orez, sare.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de vită fară os
- 10 g praf cimbru
- 30 g usturoi
- 50 g unt
- 200 g orez
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă carnea de pieliţe, tendoane şi grăsime. Apoi, împreună cu un praf de sare, cimbru şi untul crud, se dă prin maşina de tocat cu sită deasă.
Se fierbe orezul la foc potolit, acoperit.
Apoi se trece prin sită. Se frământă bine carnea cu pasta de orez, se adaugă usturoiul pisat, puţină apă caldă şi se bâte până se obţine o pastă fină şi legată.
Pe un şervet de pânză umed se aşează pasta şi se rulează în formă de salam: Se leagă apoi la ambele capete şi se pune la-fiert, pe aburi, într-un vas bine acoperit.
Fierberea durează 40-50 de minute. Se serveşte rece, tăiată în felii.
Se prepară şi din came de porc, de viţel, de pasăre sau din peşte alb. Se poate servi şi caldă cu sos de roşii.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pasta de carne cu cimbru si unt
Pasta de carne cu cimbru si unt din: carne de vită fară os, unt, cimbru praf, supă de came, sare. Ingrediente: 1 kg carne de vită fară os 50 g unt cimbru praf 200 ml supă de came sare Mod de preparare: Carnea se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare. După fierbere, […]
Pofta buna!