Pasta de curry si ghimbir
PrinteazaPasta de curry si ghimbir din: ardei, coriandru, chimen, ghimbir, usturoi, cuisoare, scortisoara, anason.
- 8 ardei iuţi
- 1 lingură boabe de coriandru
- 1 linguriţă chimen
- 1 bucată de ghimbir
- 1 fir de lemongrass
- 10 căţei de usturoi tocaţi
- 1/2 linguriţă cuişoare
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă anason stelat
Mod de preparare:
Se toacă 8 ardei iuţi şi se înmoaie 5 minute în apă caldă; se storc. Se rumenesc 3 minute într-o tigaie fără ulei 1 lingură boabe de coriandru şi 1 linguriţă chimen.
Se călesc 5 minute fără ulei o bucată de ghimbir de 2 cm tăiată felii, 1 fir de lemongrass tăiat inele şi 10 căţei de usturoi tocaţi.
Se pisează totul în mojar şi se adaugă 1/2 linguriţă cuişoare măcinate, 1 linguriţă scorţişoară măcinată şi 1 linguriţă anason stelat măcinat.
Pofta buna!