Pasta de curry si ghimbir

Printeaza

Pasta de curry si ghimbir din: ardei, coriandru, chimen, ghimbir, usturoi, cuisoare, scortisoara, anason.

Ingrediente:Pasta de curry si ghimbir

  • 8 ardei iuţi
  • 1 lingură boabe de coriandru
  • 1 linguriţă chimen
  • 1 bucată de ghimbir
  • 1 fir de lemongrass
  • 10 căţei de usturoi tocaţi
  • 1/2 linguriţă cuişoare
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă anason stelat

 

Mod de preparare:

Se toacă 8 ardei iuţi şi se înmoaie 5 minute în apă caldă; se storc. Se rumenesc 3 minute într-o tigaie fără ulei 1 lingură boabe de coriandru şi 1 linguriţă chimen.

Se călesc 5 minute fără ulei o bucată de ghimbir de 2 cm tăiată felii, 1 fir de lemongrass tăiat inele şi 10 căţei de usturoi tocaţi.

Se pisează totul în mojar şi se adaugă 1/2 linguriţă cuişoare măcinate, 1 linguriţă scorţişoară măcinată şi 1 linguriţă anason stelat măcinat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.