Pasta de fasole cu naut si ardei copt

Printeaza

Pasta de fasole cu naut si ardei copt din: fasole, naut, ardei, usturoi, sare, piper, ulei, ceapa, rosii.

Fasolea este o sursă excelentă de proteine, fibre alimentare, fier, magneziu, potasiu, zinc și vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic. Consumul regulat de fasole poate contribui la menținerea unui sistem imunitar sănătos și la susținerea funcționării normale a corpului.

Are fibre solubile care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge, ceea ce poate contribui la menținerea sănătății cardiovasculare. De asemenea, potasiul din fasole poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

 

Ingrediente:

  • 3 căni de fasole
  • 1 conservă de năut
  • 2 ardei copţi
  • 3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei

sos:

  • 3 cepe
  • ulei
  • o conservă de roşii
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pasta de fasole cu naut si ardei copt: Fasolea o punem în apă pentru 3-4 ore sau cu o seară înainte, după care o fierbem schimbând apa de 3-4 ori.

Se scurge năutul din conservă, la fel şi fasolea, pe care o scurgem de asemenea de apă.

Punem fasolea şi năutul în robot împreună cu ardeiul copt tăiat bucăţele şi 1 căţel de usturoi.

Răsturnăm pasta obţinută într-un bol.

adaugă ulei treptat până când ajungem la consistenţa dorită. Punem sare şi piper după gust şi usturoiul rămas (2 căţei) pisat bine.

serveşte cu sos de roşii şi ceapă. Pentru sos tocăm ceapă şi o călim în puţin ulei. adaugă roşiile tăiate cuburi cu tot cu sucul din conservă, fierbem câteva mi­nute şi potrivim de sare şi piper după gust.

Preparatul obţinut se păstrează la rece.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Ceai de Mentă și Coajă de Portocală

o băutură răcoritoare și aromată, perfectă pentru a-ți revigora simțurile și a-ți oferi o senzație de prospețime. Această combinație inedită îmbină efectele calmante ale mentei cu aroma citrică și revitalizantă a cojii de portocală, creând o băutură ideală pentru orice moment al zilei. Beneficii: Menta ajută la […]

Miso: Pasta Esențială pentru Sănătatea Digestivă

Miso este o pastă fermentată din soia, orz sau orez, care joacă un rol crucial în dieta japoneză. Adăugat în supe, sosuri și diverse preparate, miso oferă probiotice ce ajută la îmbunătățirea digestiei și la reducerea riscului de boli. Istoria și Originea Miso-ului Miso își are originile în […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.