Sparanghel la cuptor cu prosciutto si parmezan din: sparanghel verde si alb, prosciutto crudo, ulei de măsline extravirgin, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 300 g de sparanghel verde 200 g de sparanghel alb 100 g de prosciutto crudo 3 linguri de ulei de măsline extravirgin 2 linguri de parmezan ras sare şi piper Mod de preparare: […]
Paste coapte cu prosciutto, spanac si tomate
PrinteazaPaste coapte cu prosciutto, spanac si tomate din: paste fusilli, prosciutto, spanac, pulpă de roşii, brânză ricotta, lapte, usturoi, oregano, parmezan, ulei de măsline, sare, piper.
Ingrediente:
- 375 g paste fusilli
- 6 felii prosciutto
- 400 g spanac mărunţit
- 800 g pulpă de roşii
- 200 g brânză ricotta
- 100 ml lapte
- 1 căţel de usturoi, tocat
- 1 linguriţă oregano
- 20 g parmezan ras
- ulei de măsline pentru stropit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 180 °C. Pune la fiert pastele într-o oală cu apă clocotită şi sare, mai puţin timp decât indică instrucţiunile de pe ambalaj.
Scurge-le şi lasă-le să stea într-un vas mare termorezistent. Adaugă spanacul, roşiile, brânza ricotta, laptele, usturoiul, oregano şi 3 felii de prosciutto.
Amestecă uşor cu o lingură şi condimentează cu sare şi piper. Pune şi celelalte felii de proscuitto şi parmezan.
Stropeşte cu ulei şi lasă la cuptor 15 minute până când pastele devin aurii.
Paste coapte cu prosciutto, spanac si tomate
Pofta buna!
poate iti place si:
Sparanghel la cuptor cu prosciutto si parmezan
Pofta buna!
Cam mare aglomeratie in tava aia :))))