Paste cu creveti, broccoli si busuioc
PrinteazaPaste cu creveti, broccoli si busuioc din: paste conchiglie, creveţi decorticaţi congelaţi, broccoli, portocală, ulei de măsline, ceapă verde, ceapă verde, ardei roşu, busuioc verde, sare, piper negru măcinat, lămâie, usturoi, ghimbir ras, pătrunjel, smântână pentru gătit.
Ingrediente:
- 350 g paste conchiglie
- 350 g creveţi decorticaţi congelaţi
- 300 g broccoli
- 1 portocală
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 fire de ceapă verde
- 1 ardei roşu
- 2 crenguţe de busuioc verde
- sare
- piper negru măcinat
- 1/2 lămâie
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă ghimbir ras
- 3-4 fire de pătrunjel
- 200 ml smântână pentru gătit
Mod de preparare:
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi le scurgi. Intre timp, cureţi şi speli legumele.
Rupi broccoli în buchete mici, tai ceapa verde mărunt, ardeiul în fâşii, iar busuiocul îl toci.
Incingi uleiul într-o tigaie mare şi căleşti bucheţelele de broccoli, ceapa şi ardeiul, la foc mic, timp de 5-6 minute.
Condimentezi cu busuioc, sare şi piper după gust, după care adaugi creveţii congelaţi, coaja de lămâie tăiată în fâşii, zeama de la lămâie şi portocală, usturoiul zdrobit şi ghimbirul ras.
Amesteci totul, acoperi vasul cu un capac şi le laşi să fiarbă 5-6 minute, amestecând periodic până când creveţii devin roz.
Torni smântână şi laşi 2 minute să dea în clocot.
Amesteci pastele scurse cu sosul cu creveţi şi broccoli, presari pătrunjel şi busuioc verde tocate mărunt şi serveşti preparatul imediat.
Paste cu creveti, broccoli si busuioc
Pofta buna!